Annons

Trojaduon som gjort 100 poäng

51 + 49 = 100.
Eller:
Marcus Eriksson + Daniel Håkansson = succé.
Seriens hetaste anfallsduo ska föra Troja till en kvalplats till hockeyallsvenskan.
Sport • Publicerad 28 januari 2006

Ettan Tingsryd är suverän.

Tvåan Pantern är det inte.

Annons

Trean Troja är nu bara fyra poäng från att nå den åtråvärda andraplatsen, som ger en biljett till playoff.

På isen i morgon: Troja-Pantern.

Det är alltså dags för en match som borde kunna locka både en och annan extraåskådare till Sunnerbohov.

Två direkta anledningar för Trojaanhängarna att gå till hallen är Marcus Eriksson och Daniel Håkansson. Redan från första matchens första nedsläpp har de visat att kunnandet, spelkänslan och målhungern finns.

Håkansson säger:

- Poängproduktionen brukar gå i vågor under en säsong, men i år har det flutit på hela tiden. Vi har producerat sjukt bra ibland.

Ja, det kan man nog påstå.

Marcus Eriksson toppar poängligan i division 1 F med sina 51 poäng på 32 matcher - efter 29 mål och 22 målpass. Efter Tingsryds magnifike "sniper" Daniel Brasar på andraplats med 50 poäng (23 + 27) innehar Håkansson tredjeplatsen med 49 (20 + 29).

Håkanssons nye lekkamrat på centerpositionen har klarat den svettiga uppgiften att ersätta den lokale legenden Morgan Grans med bravur.

- Marcus är en väldigt duktig center. Bra på skridskorna, oerhört teknisk och väldigt målfarlig. Han dyker alltid upp framför mål, beskriver Håkansson.

Annons

Marcus Eriksson, son till förre landslagsmannen Peter "Firsov" Eriksson, säger så här om Daniel Håkansson:

- Trots att han inte är speciellt stor och stark är han bra på allt han gör. Daniel har ingen svaghet som spelare. Vi har väldigt lätt för att hitta varandra på isen.

Med åtta matcher kvar har Troja - som för ett par veckor sedan verkade utan chans till avancemang - kvalplatsen inom klart räckhåll.

Kval. Det är Daniel Håkansson van vid. Extremt van vid. Han har spelat kval med Troja i tio av de elva senaste säsongerna. Undantaget var säsongen 1999-2000 då Troja kom sist i superallsvenskan.

- De tre senaste åren har vi kvalat för att hänga oss kvar. Nu skulle det sitta fint med ett kvalspel uppåt igen, konstaterar han.

Några poäng från egen klubba vågar han inte utlova inför Pantermatchen.

Däremot:

- Jag lovar att laget Troja tar tre poäng.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons