Trojakollaps i Sundsvall

Det såg ut att bli tre säkra poäng. Men tre blev till ett – efter att Sundsvall forcerat in två mål i slutminuterna mot Troja i gårdagens hockeyallsvenska bottenmöte.
– Jag tycker att vi gör det bra. Ända fram tills 4–2 gör vi allt rätt, sedan går allt åt helvete, konstaterar Trojas tränare Martin Karlsson.
Sport • Publicerad 12 oktober 2010
Trojas Andreas Sundin och Mikael Ahlén deppar, medan Sundsvallsspelarna jublar efter att Marcus Högström avgjort matchen i sudden death.Foto: Andreas Jonsson Planck/Pic-Agency

Karlsson var märkbart besviken efter förlusten i sudden death.

– Det är så jävla svårt att att säga vad man ska tänka om detta, säger Karlsson.

– Vi spelar säkert och styr ut dem väldigt bra, de har inte jättemånga farliga chanser.

Men det såg inte fullt så bra ut till en början. Troja hade förtvivlat svårt att få ut pucken ur egen zon då Sundsvall satte en hög press. Smålänningarna såg allt annat än organiserade ut på isen.

Men så kom det.

Målet.

Sami Sandell grävde fram pucken till Mattias Persson som med ett par snygga kroppsfinter bakom målburen lurade bort Sundsvallsförsvaret, gick runt buren och slängde iskallt upp pucken i nättaket. Målet tände Ljungbylaget som skapade flera heta chanser samtidigt som målvakten Sebastian Idoff spikade igen. Det andra målet kom efter ett mycket fint klapp klapp–spel från fjärdelinan där Markus Nilsson får bli den som sätter bladet till pucken – hockeygodis.

Troja fortsatt e lika fint i den andra perioden, hemmalaget hängde inte alls med då smålänningarna drog upp tempot. 3–0 kom helt logiskt efter en tilltrasslad situation där Mattias Nilsson rakade in pucken.

Efter det så slutade Troja att spela. Laget blev avvaktande och försiktigt, sakta men säkert kunde Sundsvall komma in i matchen tack vare flera Trojautvisningar. Reduceringen kom i boxplay då Marcus Högström dragit upp ett skott i krysset framför en skymd Sebastian Idoff.

I den avslutande perioden så är det till en början ganska slarvigt spel. Men den skulle bli dramatisk. Första reducerade Sundsvall till 2–3, följt av att Sami Sandell i Troja återigen satte sitt lag i förarsätet med ledning 4–2.

– Det som är intressant att tala om är det vi gör efter 4–2 med fyra minuter kvar, säger Karlsson.

– Då ska vi naturligtvis utan problem stänga matchen, men det börjar med att vi tar en onödig utvisning i anfallszon, som leder in Sundsvall i matchen igen, via 4–3.

Kvitteringsmålet var av det dråpligare slaget. Båda lagen slutade nästintill att spela, i tron om att det skulle bli utvisning på en Trojaspelare, men inte Pär Lindholm i Sundsvall som la in en lös puck från sarghörnet på en stående Sebastian Idoff. Och helt plötsligt hade Sundsvall kommit ifatt med dryga minuten kvar.

– Det får inte bli mål det där naturligtvis, gör han sådär 999 gånger av tusen så blir det aldrig mål, säger Karlsson.

Sedan avgör Sundsvall matchen, genom en konstig styrning från en Trojaklubba i sudden death.

– Just nu känns det jävligt deppigt, man är riktigt besviken att man inte lyckas hålla det här, säger Karlsson.

– Vi hade ju tre poäng, de tre poängen ska vi bara inte förlora, och nu tappar vi de två av de tre poången, så ser jag det i dagens match.