Annons

Troja/Ljungby vann efter straffar

Troja/Ljungby fortsätter att övertyga i kvalserien till allsvenskan. I dag blev det seger med 5-4 borta mot Asplöven efter straffläggning.
Sport • Publicerad 19 mars 2011

Tredje perioden

4–2 (4.02) Jonathan Hedström (Eric Przepiorka, Stanislav Kall).

Annons

4–3 (8.45) Joel Johansson (Niklas Karmhag).

4–4 (12.24) Niklas Karmhag (Mattias Åkesson, Patrik Kannerling).

Analys: Det stod 4-4 vid full tid och förlängningen blev mållös. Det hela avgjordes på straffar och där var Troja/Ljungby vassast. Joakim Nettebladt satte den första straffen och målfirade framför Asplövens bås. Asplövens Eric Przepiorka svarade med ett konstmål där han vände bort Tommi Satosaari och sedan målfirade han på samma sätt framför Troja/Lljungbys mål. Dessvärres skadade sig Satosaari i sin högra hand och därmed tvingades laget kasta in en helt ouppvärmd Petter Sandström.

Mattias Persson var iskall och satte sin andra straff och när tre straffar var slagna stod hade lagen gjort två straffmål vardera. Då klev åter Mattias Persson in i handlingen och han var iskall när han drog backhand och satte den med forehand.

- Skönt att vi kunde vända den här jävla skitmatchen. Vi kom inte alls upp i vår normala standard. Vi får vara nöjda med två poäng, säger Mattias Nilsson kort efter avgörandet.

Men det blev samtidigt en dyrköpt seger för Troja eftersom både Jesper Williamsson och Tommi Satosaari fick avbryta matchen med skador.

Andra perioden

2–1 (4.46) Eric Przepiorka (Jonathan Hedström, Anton Lundberg).

2–2 (6.14) Mikael Ahlén (Mattias Persson, Adam Miller).

3–2 (9.35) Jonathan Hedström (Anton Lundberg).

Annons

Analys: Efter två perioder i Haparanda leder hemmalaget Asplöven över Troja/Lljungby med 3-2 . Hemmalaget kunde vända spelet och det var inte mycket som Trojamålvakten Tommi Satosaari kunde göra när Asplöven kom två mot en. Dryga minuten senare stressade Troja/Ljungby Asplöven som aldrig lyckades rensa pucken ur zon och till sist kunde Niklas Karmhag sätta 2-2-pucken.

9.35 tog Asplöven åter ledningen och då började Troja/Ljungby att spela sämre, något som fick tränaren Torbjörn Persson att ta en time out.

- Jag kände att vi var tvungna att höja oss. Vi hade för lågt tempo i skridskoåkningen, säger Persson.

Vad vill du att ditt lag ska förbättra i sista perioden?

- Jag vill fortfarande se mer skridskoåkning. Sedan måste vi in på mål också. Det är lite virrigt framför deras målvakt och det måste vi utnyttja bättre.

Första perioden

0–1 (8.37) Mattias Åkesson (Istvan Bartalis, Patrik Kannerling).

1–1 (17.09) Stanislav Kall (Shawn Snider, Eric Przepiorka).

Analys: Troja/Ljungby fick första chansen i numerärt överläge men Asplöven som förlorade mot Tingsryd så sent som i torsdags fredade sitt mål på ett bra sätt. Troja/Ljungbys Mattias Åkesson spräckte istället nollan i spel fem mot fem. Därmed fick laget en smakstart och det tog också lite av udden av hemmalagets första anstormning.

Men Asplöven bjöds på en kvittering – ett mål som Jesper Williamsson får ta på sig. Williamsson tacklade Asplövens målvakt när denne var nere i sarghörnet för att rensa en puck och han blev följaktligen utvisad för boarding. 14 sekunder senare kunde Asplöven kvittera.

Annons

Sportchefen Jerry Andersson fick frågan vad han tyckte om den obegåvade utvisningen och han svarade diplomatiskt:

- Jag såg det inte men vi ska inte ta några utvisningar alls i offensiv zon.

I början av matchen fick vänsterbacken en till synes juste tackling men han blev liggande och tvingades sedan utgå. Troligtvis en axelskada.

Inför matchen

Analys: Troja följde upp 4–2-segern borta mot Tingsryd i tisdags med att vinna hemma mot Karlskrona med 4–1 i torsdags. I eftermiddag möter Ljungbylaget Asplöven, ett lag som gick in i kvalet först i torsdags. Den gången föll Haparandalaget hemma mot Tingsryd med 2–0.

En seger för de hårdsatsande norrbottningarna är troligen ett måste i dag om de ska hänga med i racet om en plats i nästa års hockeyallsvenska. Troja sitter så klart just nu i en guldsits då man har två raka segrar.

I Ljungbylaget kommer inte Andreas Sundin (långtidsskadad) eller Sami Sandell (ryggskadad) till spel.

Så här säger Trojatränaren Martin Karlsson om motståndet:

– De har ett bra lag. Det vet jag om och vi har också fått lite information från olika håll. De kan vara lite halvdesperata redan nu efter förlusten mot Tingsryd.

JOAKIM NORDLUND

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons