Annons

Trojapremiär med ny back

Barmarksträningen är över.
I går begick Troja officiellt ispremiär och bjöd de uppskattningsvis 1000 åskådarna i Sunnerbohov på skicklighetstävlingar, en jippomatch och ett nyförvärv.
– Det ser ganska bra ut, säger tränaren Pelle Svensson om lagbygget.
Sport • Publicerad 5 augusti 2014
Backen Magnus Svanberg är siste man in i Trojas lagbygge. Ytterligare en backplats återstår att fylla.
Backen Magnus Svanberg är siste man in i Trojas lagbygge. Ytterligare en backplats återstår att fylla.Foto: Johan Christensen
Avgör. Nygamle Trojaspelaren Alexander Edström avgör straffläggningen för Lag Vit.
Avgör. Nygamle Trojaspelaren Alexander Edström avgör straffläggningen för Lag Vit.Foto: Johan Christensen

Troja gör ingen hemlighet av att klubben så fort som möjligt, helst redan kommande säsong, vill ta sig tillbaka till allsvenskan. Sportgruppens starke man Mikael Larsson har fått en budgetkaka på tre miljoner kronor att spendera på årets spelartrupp. Det är en halvering från i fjol men samtidigt en summa som bör räcka till att mönstra ett av landets bästa division 1-trupper.

En trupp som i samband med gårdagens spelarpresentation fylldes på med backen Magnus Svanberg, 26 år gammal och med meriter från bland annat allsvenskt spel i Almtuna.

Annons

– Vi har prioriterat rutin, storlek och defensiv karaktär när vi letat efter den här backen och det känns väldigt bra att vi kunnat få hit Magnus Svanberg. Det känns som att vi hittat rätt i vårt sökande, säger Mikael Larsson.

Därmed har Troja fyllt backkvoten till sju åttondelar. Klart är att en av backplatserna tas av en av klubbens egna juniorer. Trion Max Bergqvist, Olof Karlsson och Oscar Martinsson kommer att rotera på denna position som åttondeback.

För att fylla den sista luckan finns det en del slantar kvar i budgeten.

Mikael Larsson säger:

– Vi har en plats kvar. Här söker vi en spelande back som ska vara med och konkurrera om att vara lagets försteback. Med tanke på värvningen av Magnus Svanberg blir storleken inte lika betydelsefull på den sista backen.

Tränaren Pelle Svensson kunde i går genomföra sitt första officiella ispass med sitt nya lag. Ett speciellt ispass eftersom det samtidigt var av uppvisningskaraktär och där Trojatruppen delades in i ett rött och ett vitt lag. Dessa möttes sedan i skicklighetsgrenarna prickskytte, klubbteknik, skridskoåkning och straffläggningar.

Lag Vit vann tre av de fyra grenarna och ledde därmed med 3-1 när 20 avslutande minuters matchspel vidtog. Där fortsatte det vita laget att glänsa och det noterades mål från Oskar Norlöv, Jonathan Johnson och Alexander Edström innan Mattias Nilsson kunde reducera till 6–2 för Lag Röd. Matchen dömdes av Ljungbys välkända elitdomare Marcus Vinnerborg och Morgan Johansson medan Per Brolléus från Sveriges Radio Kronoberg var kvällens presentatör.

Spelkvaliteten lämnade logiskt nog en del övrigt att önska och de skott som sköts stärkte målvakternas självförtroende snarare än vann publikens hjärtan.

Pelle Svensson var dock tillfreds med situationen. Och på frågan vad som händer framöver svarade han:

– Nu är vi igång. Vi kör träningar på eftermiddagar och har vår första match på onsdag mot Halmstad borta. Sen rullar det på. Vi har sju träningsmatcher innan serien startar, sex av dem mot division 1-motstånd och den sjunde mot Karlskrona borta.

18 nya ansikten i Trojatruppen

Målvakter : Marcus Due-Boije (ny), Johan Nielsen (ny).

Backar : Alexander Edström (ny), Simon Fernholm (ny), Dennis Fröland (ny), Anton Johansson (ny), Daniel Karlsson, Magnus Svanberg (ny). Trion Olof Karlsson, Max Bergqvist och Oscar Martinsson flyttas upp från juniorerna och roterar på en backplats.

Forwards : Johan "Bois" Andersson (ny), Oscar Andersson (ny), Hampus Andréen (ny), Jonathan Johnson (ny), Alexander Lindqvist-Hansen (ny), Markus Nilsson, Ted Nilsson, Mattias Nilsson, Pierre Nilsson-Grans (ny), Oskar Norlöv (ny), Robin Söderqvist (lån från Växjö), Mattias Åkesson.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons