Annons

Trojasupportrar stängs av

Troja Support rensar upp i leden efter skandalscenerna som avbröt matchen Västervik-Troja i lördags.
– Vi har kollat filmklipp och annat material. Två stängs av tills vidare från bortaresor som arrangeras av Troja Support, säger August Eliesson.
Sport • Publicerad 19 januari 2015

Han är ordförande i Troja Support och på måndagskvällen var alla de nio i styrelsen samlade för ett möte med anledning av det som hände i Plivit Trade Hallen i Västervik.

– Vi var hela eniga under mötet. Vi kom fram till lösningen att vederbörande ska stängas av tills vidare.

Annons

Det var efter att Västerviks-spelaren Filiph Engsund utvisats som sinnet rann över för en grupp Troja-supportrar. De började skaka på gallret som skiljer publikläktaren från utvisningsbåset. De våldsamma skakningarna ledde till att en plexiglasruta sprack, och skärvor yrde över utvisningsbåset.

Polis tillkallades och några av de bråkigaste supportrarna fick lämna arenan.

Nu är Troja Support beredda att betala kostnaden för nytt plexiglas.

August Eliasson var själv inte på plats i Västervik.

– Det var olyckligt att det här hände just nu när vi haft gnabb med Troja. Men vi har bestämt oss för att jobba vidare i positiv anda. Troja Support ska visa sig från sin bästa sida. Vi måste jobba ännu hårdare, säger August Eliesson.

Närmast väntar derby mot Tingsryd hemma i Sunnerbohov på lördag.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons