Annons

Trojatränaren Roger Forsberg: "Jag är arbetslös nu"

Troja-Ljungbys återkomst till Hockeyallsvenskan blev bara en säsong lång. 1–2 mot Södertälje i onsdagskvällens Play Out-match innebär att Troja får börja om i Hockeyettan. För Trojas tränare Roger Forsberg blev konsekvensen av degraderingen att han nu inte vet om det blir någon fortsättning i Ljungbyföreningen.
Ishockey • Publicerad 30 mars 2022
Troja-Ljungbys tränare Roger Forsberg manade på sina spelare i onsdagskvällens rysare mot Södertälje, men det räckte inte. Troja föll med 1–2 och åkte ur Hockeyallsvenskan. ”Jag är arbetslös nu”, konstaterade Forsberg efter det bittra slutet.
Troja-Ljungbys tränare Roger Forsberg manade på sina spelare i onsdagskvällens rysare mot Södertälje, men det räckte inte. Troja föll med 1–2 och åkte ur Hockeyallsvenskan. ”Jag är arbetslös nu”, konstaterade Forsberg efter det bittra slutet.Foto: JONAS LJUNGDAHL

– Jag är arbetslös nu. Mitt kontrakt brinner inne i och med att vi åkte ur Hockeyallsvenskan, sa Roger efter den bittra förlusten.

– Jag har trivts fantastiskt bra i Troja, men vill föreningen byta ledning efter degraderingen får man ha förståelse för det. Man måste acceptera ett sådant eventuellt beslut. Framtiden får utvisa hur det blir och den börjar nu. Just nu har jag ingen aning om vad som händer.

Annons

Efter matchserien mot Södertälje kan Roger Forsberg konstatera att det var Trojas ineffektivitet som avgjorde:

– Vi har spelat sex matcher och i fyra av dem har vi gjort ett eller noll mål framåt. Man måste förvalta sina chanser för att kunna vinna matcher. I den här avgörande matchen hade vi tillräckligt med bra målchanser att vinna, men det blev ett brutalt slut.

– Avgörandet var osannolikt. Det var inte ens en målchans när Södertälje gjorde sitt 2–1-mål och det tillsammans med degraderingen gör att det känns besvärligt att hantera den här situationen.

Roger Forsberg vill inte klandra sina spelare för att Troja misslyckades med att klara kontraktet i Hockeyallsvenskan.

– Nej, vi har ett lag som krigat för klubbmärket. Nu känner man bara en tomhet och att luften har gått ur en.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons