Annons

Trotjänare förlänger med Växjö Vipers

Johan Roos fortsätter i Växjö Vipers.
Därmed går backen in på sin 14:e säsong i klubben.
Växjö • Publicerad 13 maj 2019
Johan Roos är en viktig pusselbit i Växjö Vipers lagbygge.
Johan Roos är en viktig pusselbit i Växjö Vipers lagbygge.Foto: Lena Gunnarsson

Johan Roos avslutade den gångna säsongen starkt och var en av Växjö Vipers ledande spelare. Då bar han dessutom kaptensbindeln runt armen.

Nu är det klart att backen, som gjort landskamper för Sverige, förlänger med klubben. I helgen kom parterna överens om ett nytt avtal.

Annons

Johan Roos är en viktig pusselbit i Växjös lagbygge. Med stenhårt spel och en offensiv spets är han många motståndares mardröm.

I och med förlängningen går Johan Roos in på sin 14:e säsong i Växjötröjan. Backen är med sina 341 matcher den spelare som gjort flest matcher i Vipers representationslag. På dessa har han hunnit med 251 poäng (143+108).

– Denna gång känns det extra roligt att skriva på det nya avtalet med Växjö. Avslutningen på förra säsongen visade att vi är ett topplag och känslan inför kommande säsong är att vi ytterligare ska växla upp för att utmana på riktigt. Jag har fått mersmak och vill vara en av de pådrivande krafterna som ska få laget och individer att ta nästa steg, säger Johan Roos i ett pressmeddelande.

Växjös nye tränare Christian Guntsch säger så här om kontraktet med Roos:

– Johan är och har under lång tid varit en del av Vipers ryggrad och hans förlängning betyder mycket mer än det han tillför på planen. Han har Vipershjärta, står fast med stor pondus och är en av spelarna som vi i tränarstaben vill ska leda Vipers framöver.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons