Annons

Elvira Öberg tvåa trots två bom

Trots två bom tog Elvira Öberg karriärens bästa individuella placering i världscupsprinten i Östersund.
Den 22-åriga svenska skidskytten blev tvåa bakom Lisa Theresa Hauser, Österrike, i loppet över 7,5 kilometer.
Skidskytte • Publicerad 2 december 2021
Elvira Öberg var återigen snabb i spåret i Östersund.
Elvira Öberg var återigen snabb i spåret i Östersund.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lillasyster Elvira Öberg slutade åtta i lördagens sprint och 18:e i söndagens distanslopp när världscupen i skidskytte inleddes i Östersund.

Precis som i helgen visade hon under torsdagen att åkformen är vass när världscupen fortsatte med en ny sprint över 7,5 kilometer.

Annons

Trots två bommar slutade hon på andra plats i loppet och tog karriärens bästa världscupplacering individuellt efter två tredjeplatser förra säsongen.

Åkningen var 22-åringen mest nöjd med.

– Det känns ju bra. Det är som att man inte behöver kriga i spåret på samma sätt som när man är i sämre form och det går tyngre. Sedan är det ganska kärvt i dag (i spåret) så det känns inte som att det går så fort. Men det verkar ha gjort det ändå, säger Elvira Öberg med ett leende till SVT men var mindre nöjd med skyttet.

"Är ju surt"

– Det är ju surt, säger Öberg och fortsätter:

– Jag gör ändå ett mycket bättre jobb i dag jämfört med förra sprinten. I dag blir jag inte defensiv utan jag gör som jag vill göra på skjutvallen. Därför känns inte två bom i dag lika jobbigt som det gjorde efter förra sprinten.

Lisa Theresa Hauser, Österrike, vann 12,5 sekunder före Öberg efter prickfritt skytte och stabil åkning. Hanna Sola, Belarus, blev trea, 1,9 sekunder bakom Öberg och 14,4 bakom Hauser.

Jaktstart på lördag

Storasyster Hanna Öberg, som i söndags vann distansloppet över 15 kilometer, bommade precis som sin lillasyster två skott men åkte över en halvminut långsammare och slutade elva.

Linn Persson, enda svenska åkare att sätta samtliga tio skott, blev näst bästa svenska på en sjunde plats.

Systrarna Öberg, Linn Persson och Mona Brorsson (22:a) är alla fyra bland de 30 bästa som får köra lördagens jaktstart över tio kilometer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons