Annons

Tuchel om stjärnbråket "Påverkar oss"

Bråket mellan Sadio Mané och Leroy Sané har påverkat laget, medger Bayern Münchens tränare Thomas Tuchel.
– Det gick över gränsen, säger tysken.
Fotboll • Publicerad 14 april 2023
Thomas Tuchel i samtal med Sadio Mané.
Thomas Tuchel i samtal med Sadio Mané.Foto: Sven Hoppe AP/TT

Det har varit veckans samtalsämne i den europeiska toppfotbollen. Sadio Mané slog till lagkamraten Leroy Sané efter Champions League-matchen mot Manchester City – som engelsmännen vann med 3–0.

Bayern München meddelade i torsdags att Mané stängs av i en match, anfallaren missar helgens bundesligamöte med Hoffenheim. Dessutom bötfälls 31-åringen med motsvarande 5,5 miljoner kronor.

Annons

Nu kommenterar tränaren Thomas Tuchel stjärnbråket och säger att Mané gick över gränsen.

– Det är klart att det påverkar oss. Men vi har rensat luften och det fanns också en ursäkt vilket var nödvändigt. Vi har nu lagt ärendet bakom oss, säger Tuchel och försvarar samtidigt Sadio Mané:

– Jag är hans advokat och hans förste försvarare. Jag har känt honom länge och vet vad han går för. Mané är superproffs och jag kommer aldrig att klandra honom för något. Alla har rätt att göra misstag.

Sadio Mané skrev på för den tyska storklubben i somras och har haft det svårt att komma i form efter lårskadan i oktober förra året. Samma skada stoppade honom från VM i Qatar med Senegal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons