Annons

Tuff kamp – men Stoffe och Jeppe vann fejden

Kristoffer Nilsson från Hässleholm och Jesper Johansson från Ryd vann rallytävlingen Dackefejden i Växjö, efter en tuff kamp mot tre hemmaförare.
Växjö • Publicerad 17 juni 2018
Stoffe Nilsson vann Dackefejden.
Stoffe Nilsson vann Dackefejden.Foto: Urban Nilsson

Robin Adolfsson och Nicklas Ottosson blev tvåa totalt före Erik Telehagen och Björn Jonasson.

Dackefejden bjöd på fem fina specialsträckor och ett upplägg som berömdes av de flesta ekipagen i tävlingen. Tyvärr blev det dammigt, speciellt på SS2, vilket gjorde tävlingen lytet vansklig då sikten blev dålig på vissa avsnitt.

Annons

"Stoffe" och "Jeppe" inledde, som vanligt, med att vara snabbast på inledningssträckan och drygade ut lite på SS2 innan bilen gick varm och började ryka både blått och svart.

Stoffe och Jeppe tog nu totalsegern med 9,8 sekunder tillgodo på Robin Adolfsson och Nicklas Ottosson. Robin som startade först i A-klassen drabbades inte av damm men av lösgrus och fick inte till körningen som önskat. Erik Telehagen och Björn Jonasson gjorde tävlingsdebut med den nyinskaffade Mitsubishin. De gjorde en mycket imponerande körning, blev trea totalt och enbart slagna med 15 sekunder.

Anders Jonasson och Jörgen Lindahl var tillbaka i Mitsubishin efter några års uppehåll. Det gick litet kantigt i början men sedan fick de upp flytet. Tyvärr slog de sönder en fälg i samband med en punktering på SS3 och tvingades bryta.

Dackefejden blev stentuff i den tvåhjulsdrivna klassen. Simon Karlsson och Tobias Steen hade tappat tid på en snurrning på SS2 men spurtade till sig segern genom en urladdning på den sista sträckan. Thomas Grönberg och Mikael Johansson var överlyckliga tvåor.

Mattis Olsson och Marcus Sundh körde in som treor före Robin Sandberg och Mathias Bengtsson från Ryd / Älmhult. Robin och Mathias körde ovanligt försiktigt och kämpar sig tillbaka efter förra årets krasch. Emrik Smedberg och Timmy Berntsson från Växjö gjorde en mycket fin körning i sin effektsvagare Honda Civic, blev klassfemma och åtta totalt.

Janne Kristiansson och Eva Lange från Växjö blev klassjua och 12:a totalt trots att de körde utan noter. B-föraren Simon Magnusson från Älmhult gjorde nog dagens mest imponerande insats. De var snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage totalt efter SS2 och ledde klassen med över en halv minut då en spindelled gick av på transporten till SS4 och ena hjulet ställde sig på tvären.

Erik Sundqvist och Max Salomonsson från Ljungby vann B-förare Grupp E efter en urladdning på långsträckan, SS3. Arvid och Carl Tobiazon från Ryd imponerade genom att bli tvåa i B-VOC, som ingick i Sverigeserien. Mattias Erelt och Åke Lundberg från Växjö blev tvåa i samma klass. Emil Karlsson och Filip Henningsson från Ljungby blev tvåa i C-VOC medan Tim Hammarström och K-G Eriksson från Älmhult tog andra plats i C-Grupp E.

Bengt Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons