Annons

Tung förlust för Alstermo

– En jobbig förlust.
Orden är Tomas Lundberg efter att Alstermo besegrats av Stavsten med två måls marginal.
30-28 (15-14) slutade matchen i skåningarnas favör.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010

Alstermo inledde matchen starkt och gick fram till 3–1, men blev sedan inlockade i hemmalagets spel, där Stavstens stora starka spelare på niometer drog ner på tempot, höll i bollen och gjorde målen.

– Vi spelade inte bra i vårt sex mot fem-spel, säger Alstermotränaren Tomas Lundberg vars lag dock kom igen målmässigt och låg bara under med ett mål i paus.

Annons

I andra halvleken hade Alstermo en bra period och hade ledningen med tre mål, men med drygt åtta minuter kvar av att spela blev laget avblåst för foul i ett anfall där 23–27 i stället blev 24–26 i den efterföljande kontringen.

Alstermo åkte sedan på två utvisningar i rask takt, vilket gjorde att hemmalaget gick i kapp och förbi. Dessutom hade Alstermo ett stolpskott i slutet.

Stavsten tog sin tredje raka seger och med ett lag där förstauppställningen utgörs av spelare med elitserierutin på varje plats, är det naturligtvis ingen skam att förlora mot på bortaplan.

Lundberg gillar dock inte hedersamma förluster, utan är mer av filosofin att det alltid är bästa laget som vinner.

– Vi är inte alls nöjda, men det hade varit värre om vi varit totalt utspelade. Vi har ändå fötterna i myllan och som nykomlingar är vi i början på resan, säger Alstermotränaren.

Bäst i Alstermo var Anton Williamsson och Jonas Jonasson.

Målskyttarna: Jan Hagman 8 (2), Anton Williamsson 4, Jonas Jonasson 3, Jonas Holmström 3, Peter Allgurin 2, Philip Kjellander 2, Johan Svensson 2, Emil Åberg 2, Mathias Myhrberg 1, Mikael Blom 1.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons