Annons

Tung förlust för Växjö BK i Blekinge

Växjö BK är mycket nära att åka ur division 3.
Tre poäng borta mot Saxemara var nästan ett måste, men i stället blev det noll efter förlust med 1–2.
– Det är jäkligt tungt just nu, säger BK-tränaren Joakim Spångberg.
Sport • Publicerad 30 augusti 2014

Spelmässigt var det inget snack, Växjö BK var det laget som ville mest och uträttade mest, men ineffektiviteten framför motståndarmålet var nästan hundraprocentig.

Det krävdes en straff för att spräcka nollan och den satte Jonathan Stark sedan Nasrollah Hazara blivit fälld innanför straffområdet.

Annons

Saxemara kvitterade en bit in på andra halvlek och därefter flyttade BK fram trupperna i jakt på ytterligare mål. Men satsningen gick inte hem utan på övertid kunde hemmalaget avgöra matchen efter en snabb omställning.

– Vi satte allt på ett kort för att få tre poäng och hade matchen under kontroll. Jag tycker resultatet är helt orättvist. Det är fler bollar på deras mållinje än på vår planhalva, suckar Joakim Spångberg.

Det går inte att beskylla BK-spelarna för att de inte kämpade, för det gjorde de med den äran – inte minst Oscar Arvidsson och Philip Hultegård. Men fotboll går ut på att göra mål och gör man inte tillräckligt många mål vinner man heller inga matcher, lyder fotbollens enkla matematik.

Fem omgångar återstår för 90-årsjubilerande Växjö BK som ligger näst sist i tabellen med nio poäng upp till kvalplats. I nästa omgång möter man Tollarp som är det enda laget man i dagsläget har bakom sig i tabellen.

Då måste säsongens tredje trepoängare komma, men frågan är om ens det hjälper?

– Vi kommer gå för tre poäng och sedan får vi se hur långt det räcker, säger BK-tränaren.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons