Annons

Tung kväll för Gerell trots ny skräll

De behövde en drömstart.
De fick en drömstart.
Bara för att få uppleva ett mardrömsslut.
Pär Gerells Chartres förlorade Champions League-semifinalen i pingis mot Orenburg.
– Lite tungt, suckar han.
Sport • Publicerad 17 mars 2012

Vladimir Samsonovs boll landade på bordskanten och fortsatte ner i golvet. Vitryssen rusade över till lagkamraterna för en björnkram. Kvar stod Pär Gerell och funderade på vad som kunde ha blivit.

– Vi hade ett fantastiskt bra läge.

Annons

Trots att det såg så illa ut på förhand. För att Chartres hade förlorat den första Champions League-semifinalen med 2–3. För att ryska storlaget Gazprom Fakel Orenburg stod för motståndet. För att hallen på Europa-Asien-gränsen var fylld med cirka 3 000 ivriga åskådare.

– Det är för att spela sådana här matcher som du tränar, säger Pär Gerell.

Franska Chartres (utan fransmän) behövde vinna minst tre av de fem matcherna. Vid 5–5 totalt skulle det bli seträkning – och om inte det räckte, bollräkning.

Pär Gerell var först ut. Mot den Dimitrij Ovtcharov som 3–1-slog honom förra fredagen. Nu blev det 3–2. Till den 57:e-rankade, 29-årige Växjösonen.

– Det var en ganska låst match. Jag hade ändrat lite sedan senast, och lyckades stressa honom.

I skiljeset låg Pär Gerell under med 4–6. Men vann med 11–7.

– En bra seger, han är ju ändå tia i världen. Precis en sån seger vi behövde i det läget.

Chartres Gao Ning fortsatte på den inslagna vägen, slog Vladimir Samsonov. När så Robert Gardos, mot ryssarnas Alexej Smirnov, tog ledningen med 2–1 i set och 3–0 i det fjärde såg det väldigt bra ut. Chartres var på väg mot en Chelsea-lik vändning.

Men icke.

Smirnov reste sig och vann. Ovtcharov vaknade till och avfärdade enkelt Gao Ning. Hemmapubliken vrålade. 2–2 i matcher. I stort sett över. För när Pär Gerell gick ut mot Samsonov visste han att det inte behövdes många bollar – definitivt bara ett set – för att Orenburg skulle säkra segern sammanlagt.

Annons

En spänd Pär Gerell ledde med två poäng nästan hela setet. Tills 10–8 förvandlades till 10–12. Den ryska glädjen nådde höjder högre än Samsonovs serve-uppkast. På andra sidan var besvikelsen stor. Speciellt som vitryssen vann matchen med 3–1 (omvända siffror från mötet i Frankrike).

– Jag försökte. Jag ville vinna, även om det inte spelade någon roll. Men det blev helt annorlunda när det var avgjort, säger Pär Gerell.

I dag vänder han åter mot Sverige. Nästa söndag börjar lag-VM.

– Det är ingen tid alls att vila. Det sista VM-lägret börjar på måndag, så det är bara in i det igen.

Även om du just åkt ut.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons