Tung kväll för Troja på Hovet

Troja åkte på en ordentlig smäll på Hovet i går kväll när Djurgården vann med 5–2 (3–0, 2–1, 0–1).
– Det är inte mycket att bråka om, Djurgården var helt klart bättre än oss, säger Trojatränaren Gunnar Leidborg.
Sport • Publicerad 8 december 2013

De två tidigare mötena mellan lagen har varit förhållandevis jämna historier som båda har krävt ett avgörande i sudden death och straffar med två poäng vardera som resultat.

Gårdagens match inför 5223 åskådare på Hovet var av en helt annan karaktär.

Djurgården utnyttjade ett Trojamisstag och tog ledningen med 1–0 redan efter 1.57. Sedan rann det på och uppförsbacken för Troja blev brantare och brantare.

Troja hade inte den där riktiga farten under rören samtidigt som Djurgården spelade ut hela sitt register och låg på hårt i anfallszonen.

Med ställningen 3–0 efter första perioden var Troja piskat att trycka på i offensiv riktning, vilket straffade sig två gånger om när DIF kontrade, varav en gång när Troja spelade fem mot fyra. Troja lyckades dock reducera till 4–1 genom Sebastian Dyk.

Inför tredje perioden hade Troja fyra mål att plocka in och matchen var i praktiken avgjord. Troja bytte målvakt och Christoffer Bengtsberg fick lämna plats för Viktor Kokman.

Kokman fick nio skott på sig i sista perioden och räddade samtliga. Troja sköt två skott på mål sista 20 varav Tomaz Razingar satte ett i nät.

– Bengtsberg blev påkörd så målvaktsbytet var en kombination av resultatet och att vi inte ville ta någon onödig risk med honom. Men (Viktor) Kokman kom in och gjorde det bra, förklarar Leidborg som inte kom med några bortförklaringar efter förlusten.

– Vi fick inte tag på dem helt enkelt. Sen att det rann iväg lite berodde på att vi var tvungna att gå på vilket gjorde att vi öppnade upp oss. Men Djurgården har fyllt med några nya gubbar och har fyra riktigt bra femmor och var klart bättre än oss. Försvarsspelet brast och vi är givetvis inte nöjda, säger Gunnar Leidborg.

Ska man lyfta fram någon enskild spelare i Troja får det bli Sebastian Dyk bland forwards och Jonatan Nielsen bland backarna, medan Viktor Kokman gjorde sitt jobb bra den perioden han fick spela.

Samtidigt som Troja förlorade i Stockholm lyckades Södertälje fixa två poäng i Ängelholm efter straffseger mot Rögle och lämnar därmed över sistaplatsen i tabellen till Troja. Ett Troja som närmast ställs mot Asplöven på onsdag i Sunnerbohov.