Tung Tingsrydsförlust mot Rögle

Tingsryd hämtade upp 0-2 till 2-2 inför den sista perioden och de flesta av 2267 åskådarna i Dackehallen trodde på en trevlig lördagskväll. Men Rögle gjorde både 2-3 och 2-4 innan matchen var slut.
Sport • Publicerad 16 oktober 2010

Första perioden:

0-1 PP (1.16) Nils Bergström (Jakob Johansson/Vic Bartley)

0-2 (19.25) Patrik Bergström (Viktor Lindgren/Vic Bartley)

Analys: Taif fick en mardrömsstart när gästerna utnyttjade matchens första numerära överläge som kom redan efter 27 sekunder när Tomas Lundström åkte ut för hakning. Klockan hann ticka fram till 1.16 när Rögles Nils Bergström tryckte in pucken bakom hemmamålvakten Axel Brage efter att Taifförsvaret inte lyckats få undan pucken ur zonen.

Tingsryd har sedan jobbat sig in i matchen, men har också slarvat en hel del i passningsspelet, vilket gett Rögle flera fina kontringslägen i en period som präglats av många utvisningar.

Att Rögle strax innan domaren blåste av perioden också lyckades få in 0-2 (Patrik Bergström snärtade upp pucken i krysset i en trafikerad situation framför Taifburen) är frukten av att Tingsryd har gjort fler misstag än Rögle.

Bästa chanserna för Tingsryd har Christoffer Björklund, Victor Rollin-Carlsson och David Fredriksson haft.

Skott: 9-17

Andra perioden:

1-2 (1.39) Simon Stark (Teemu Elomo/Fredrik Hansson)

2-2 (19.40) Jari Kauppila (Tom Koivisto/David Fredriksson)

Analys: Om Tinsgryd fick en mardrömsstart på första perioden var det tvärtom i den andra.

Redan efter 1.39 dundrade Simon Stark in reduceringen med ett praktskott från vänsterkanten tätt intill målvaktens vänstra stolpe.

Därefter har Taif gjort det mesta rätt och minimerat misstagen till i stort sett noll. HAde det inte varit för duktige Röglemålvakten Jonas Fransson hade kvitteringen kommit mycklet tidigare än den till slut gjorde.

För kom gjorde 2-2:an. Efter ett stenhårt närskott av Tom Koivisto på Franssons hjälm grävde Jari Kauppila in returen.

De få lägena som Rögle har vaskat fram har Tingsryds målvakt Axel Brage avstyrt på ett tryggt sätt

Skott: 18-10

Tredje perioden:

2-3 (15.46) Victor Panelid-Borg (Simon Olsson/Adam Hobson)

2-4 (17.56) Jakob Johansson (Alexander Johansson/Viktor Lindgren)

Analys: Efter en ganska försiktig förstahalva av perioden, där inget av lagen ville riskera någonting bakåt - och där Matt Davidson hade den hetaste målchansen i powerplay - tände det till lite efter drygt tio minuter.

Framförallt fick spelarna mer fart under skridskorna och Tomas Lundström var ytterst nära att ge Taif ledningen men skottet smet utanför. Spelet böljade sedan fram och tillbaka och målchanserna avlöste varandra åt båda hållen.

Snopet var det för de flesta av de 2267 åskådarna i Dackehallen efter 15.46 då man inte lyckades stå emot i egen försvarszon och Rögle kunde återta ledningen genom Victor Panelid-Borg.

Taif tog ut målvakten Axel Brage med 2,24 kvar i en sista jakt på kvitteringen. Men i tekningen efter tappade man pucken i anfallszonen och Rögle fick ett två mot ett-läge där Jakob Johansson kunde palcera pucken i öppet mål.

Skott. 7-7

Totalt 34-34

Inför matchen:

David Fredriksson in och Henrik Thegel ut är de enda förändringarna i Tingsryds lag jämfört med senaste matchen mot Oskarshamn.

Södertäljeförvärvet väntas bilda kedja ihop med Jari Kauppila och Markus Molin.

Tingsryd jobbar för att vända den negativa trenden med fem raka förluster och avancera uppåt i den allsvenska tabellen där Taif ligger 12:a med sju poäng. Dagens motståndare Rögle har haft stor omsättning i spelartruppen och har inlett med fyra förluster, fyra vinster och en oavgjord och ligger åtta i allsvenskan med 13 poäng.