Annons

Tungt fall för Troja

Troja/Ljungby försämrade på torsdagskvällen sina aktier avsevärt i jakten på ett allsvenskt kontrakt utan kvalspel.
Det blev nämligen förlust med 2–3 (0–0, 1–1, 1–2) i streckmatchen mot Södertälje i AXA Sports Center.
Sport • Publicerad 14 februari 2014

Resultatet innebär att Troja nu har nio poäng upp till SSK när det återstår åtta omgångar.

Gårdagens match utvecklade sig till en riktig rysare. Södertälje var det bättre laget i första perioden och vann skotten med 16–8, men Christoffer Bengtsberg i Trojakassen vägrade att släppa någon puck förbi sig.

Annons

Andra perioden var bara 1.01 ung när Troja tog ledningen. Det färska nyförvärvet Tom Zanoski, som debuterade mot Karlskrona tidigare i veckan, gjorde då 0–1 assisterad av Markus Nilsson.

Troja behöll ledningen fram till 14.21 då Jason Gregoire fick hål på Christoffer Bengtsberg.

I tredje perioden ledde två powerplaymål till att ställningen förvandlades till 2–2. William Nylander sköt 2–1 efter 1.01 och Zach Tarkir 2–2 efter 10.19.

Bara 14 sekunder senare blev det 3–2 till Södertälje genom Johan Andersson.

Tredje perioden blev aningen stökig med tre tiominutersutvisningar. Hampus Gustafsson och comebackande Niclas Edman var trojanerna som drabbades och i SSK var det målvakten Sebastian Idoff.

I ett dramatiskt slutskede plockade Troja ut Christoffer Bengtsberg efter 18.51, men Ljungbylagets forcering blev resultatlös.

Nämnde backen Niclas Edman gjorde alltså comeback efter en lång skadefrånvaro.

Däremot blev det inget spel för Växjö Lakerslånet Malte Strömwall som gjorde succé med bland annat ett solomål mot Karlskrona. Malte tvingades avstå gårdagens match på grund av en armbågsskada.

För Troja väntar ett formstarkt Malmö i morgon.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons