Tungt Trojatapp i Leksand

Troja var ytterst nära att besegra Leksand uppe i Dalarna.
Det som kunde ha blivit tre poäng blev till slut ”bara” en poäng efter att Leksand avgjort i förlängningen.
Sport • Publicerad 28 oktober 2010

Leksand vann med 3–2 (0–0, 1–2, 1–0, 1–0) inför 4047 åskådare i Tegera Arena och har fortfarande häng på toppen i allsvenskan. Den ”futtiga” poängen som Troja fick trösta sig med innebär att Ljungbylaget fortfarande ligger sist i tabellen, men nu är det enbart på grund av sämre målskillnad än Tingsryd (som dock har en match mindre spelad).

– Visst vi var väldigt nära att ta alla tre poängen och det känns lite kymigt, säger sportchefen Jerry Andersson drygt 40 minuter efter att slutsignalen.

– Men det är ändå en poäng mot Leksand borta och med lite distans måste man kunna glädjas åt det. Annars finns det ingen anledning att stiga upp på morgonen, fortsätter Andersson.

– Det var i den första perioden som vi blev lite tillbakatryckta, men vi redde ut det. Sedan kom vi tillbaka på ett mycket bra sätt.

Inför den tredje perioden ledde Troja med 2-1 och det kändes som att det här kunde sluta med en bortaseger. Leksand sköt förvisso mer än dubbelt så många skott på mål som Troja, men i Trojamålet agerade Sebastian Idoff vägg.

Dessutom spelade Troja smart försvarsspel där mans pelade runt på fem tappra backar och hade lika många riktigt bra målchanser som Leksand.

Efter en mållös förstaperiod var det tryout-spelaren Adam Miller som gav Troja ledningen med 1–0 mitt i den andra perioden.

Puckföraren Daniel Håkansson och amerikanen kom i ett två mot ett-läge och Miller avslutade snyggt. Det var för övrigt centerns första mål i Trojatröjan.

Fem minuter innan periodpausen satte Sami Sandell Trojas andra mål för kvällen. Troja spelade i numerärt underläge och Mattias Persson bröt ett anfall och solokörde in i Leksands målområde och levererade en sanslöst snygg passning till Sandell som bara behövde sätta klubban till.

Mellan Trojamålen hade Leksand lyckats utnyttja ett powerplay och kvitterat till 1–1. Ett backskott från Tommy Enström som Idoff inte kunde göra någonting åt.

I mitten av den tredje perioden slog Jesper Ollas in kvitteringen efter att Trojaförsvaret agerat aningen passivt.

Troja hade sedan ett par fina lägen att avgöra matchen. Bland annat prickade Niklas Karmhag stolpen och Sami Sandell hade en fin styrning som var nära att resultera.

Men det allra bästa läget hade Adam Miller fem minuter från slutet när han kom helt ren med Leksandsmålvakten Erik Hanses men sköt rakt på honom och sedan missade han också returen.

– Då hade jag redan händerna uppe och signalerade för mål, säger Jerry Andersson.

2–2 stod sig tiden ut och i förlängningen blev Jesper Ollas matchhjälte när han styrde in sitt andra mål för kvällen och såg till att extrapoängen stannade i Dalarna.