Annons

TV-GUIDE: Toppmöte och Smålandsderby - här är helgens livesända matcher på smp.se

Smålandsposten direktsänder fem matcher i helgen. Vi har bland annat ett toppmöte i Bandyallsvenskan och ett Smålandsderby i damernas innebandy att se fram emot.
LIVE • Publicerad 24 november 2023
Fem livesända matcher på smp.se i helgen
Fem livesända matcher på smp.se i helgen

Fredag

Obesegrade och full pott. Inledningen på Bandyallsvenskan har gått som på räls för Åby/Tjureda. I helgen drar ”tjurarna” i väg på en liten bortaturné och första stoppet blir Falun. Ett mittenlag med som också är ett av seriens målsnålaste lag framåt. Falu har gjort 13 mål på fem matcher, att jämföra med Åby/Tjureda som gjort 28 mål.

Lördag

Ett härligt Smålandsderby står på schemat för Växjö Vipers damer. Laget har kämpat sig upp över negativa kvalstrecket och har nu häng på topptrion. Seger mot Jönköping och Vipers klättrar upp på tredjeplats i den södra serien.

Annons

En tuff bortamatch mot serieledarna väntar för Vipers herrar. Det är riktigt jämnt i toppen av SSL, endast fem poäng skiljer ettan och femman i tabellen. Omgång 10 kan bli lite av ett vägskäl. Växjö Vipers ligger just nu trea. Vinner laget mot Pixbo så har man chans att gå upp i topp. Förlust? Ja, då kan Pixbo istället göra ett litet ryck.

Toppmöte i bandyallsvenskan! Anrika och klassiska bandymetropolen Ljusdal är nästa stopp för Åby/Tjureda på helgens bortaturnén. Det är seriens två bästa lag som ställs på isen. Inför helgens matcher är Åby serieledande och Ljusdal bara en poäng bakom.

Söndag

Alvesta krigade till sig en viktig seger senast mot Borås. Nu väntar bortamatch mot ett av seriens svagaste defensiva lag. Mörrum har släppt in 60 mål på 13 matcher och är nästjumbo i Hockeyettan södra. Båda lagen är på den nedre halvan i tabellen och viktiga poäng står på spel för båda lagen.

Här saknas innehåll

Jonas EngmanSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons