Annons

Två målvakter testas mot mästarna

Motståndarna är svenska mästarna Helsingborg. Då passar Öster på att testa två målvakter. Ludwig Bergström och amerikanen Chris Blais står mellan stolparna i dagens träningsmatch.
Sport • Publicerad 2 mars 2012

28-årige Ludwig Bergströms provspel berättade Smålandsposten om tidigare i veckan. Han kommer att stå en halvlek i dagens match mot Helsingborg. I den andra halvleken är det Chris Blais tur att visa vad han går för.

– Han anses vara en lovande målvakt i USA. Deras landslagscoach har haft honom som adept, säger Östers tränare Roar Hansen.

Annons

22-årige Chris Blais kommer från Seattle. Han har främst spelat collegefotboll, men testade i vintras med MLS-laget San José Earthquakes. Roar Hansen räknar med att båda målvakterna får ett rejält test när svenska mästarna står för motståndet.

– Det är väl en av de mer ultimata utmaningarna man kan ha.

Tredje målvaktsalternativet i skadade Joakim Wulffs frånvaro är tidigare Jönköpingsmålvakten Alexander Nadj. Han fick inte visa vad han kan i testmatchen mot Halmstad, men Östertränaren anser sig ha bra koll på hans kvaliteter. Besked om vem som blir Östers förstamålvakt under inledningen av säsongen beräknas komma under helgen.

Kevin Amuneke och Månz Karlsson är tillbaka i Östers matchtrupp. De har tränat med laget ett par veckor efter sina skador och är redo för spel. En som däremot saknas i dagens match är Christoffer Katenda som åter har problem med sina ljumskar.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons