Två sköna poäng till Alvesta

Alvesta gjorde en riktigt bra insats när tabelljumbon Jonstorp straffbesegrades på bortais. Stor matchvinnare blev Johan Bergström.
– Det var välförtjänt, han var bra över hela matchen, berömmer tränaren Andreas Custemo efter 5–4-segern.
Sport • Publicerad 16 december 2010

Efter en bra inledning där Eric Yngve gav gästerna ledningen i början av den första perioden, vände Jonstorp och tidigt i den tredje perioden utökades ledningen till 3–1. Då visade Alvesta prov på härlig moral och via mål av Viktor Nyqvist och Ted Ohlsson var laget ikapp med drygt tolv minuter kvar att spela.

Jonstorp återtog ledningen varpå Johan Bergström räddade matchen till förlängning genom sitt kvitteringsmål drygt tre minuter från periodslut.

– Det var skönt för moralen i laget att lyckas jaga ikapp, och att avgöra på straffar är en bonus, säger Andreas Custemo.

Johan Bergström blev ende målskytt på straffläggningen och sköt därmed hem två viktiga pinnar åt Alvesta.

– Många i laget krigar på bra, även om de ligger sist i tabellen så är det inte lätt att ta poäng här nere, så fick vi två vilket känns jätteskönt.