Annons

Tvåmålsskytten Holmér: ”Det är bara att skita i den här matchen”

Christopher Holmérs två första fullträffar för säsongen räckte inte.
Ett ineffektivt Växjö Vipers föll mot Höllviken med 2–4.
– Det är bara att skita i den här matchen, säger Växjöbacken.
Höllviken • Publicerad 16 oktober 2019
Växjö Vipers back Christopher Holmér, här i premiären mot Warberg (då han vikarierade som lagkapten), gjorde Växjös båda mål mot Höllviken. Båda föll i den första perioden.
Växjö Vipers back Christopher Holmér, här i premiären mot Warberg (då han vikarierade som lagkapten), gjorde Växjös båda mål mot Höllviken. Båda föll i den första perioden.Foto: KRISTER ANDERSSON
INNEBANDY, SSL

Höllviken-Växjö Vipers 4–2 (1–2, 2–0, 1–0)

Mål Höllviken: Lukas Eldholm, Linus Bergström, Simon Larsson, Johannes Wilhelmsson.

Mål Växjö Vipers: Christopher Holmér (2).

Skott: 17–25 (7–11, 6–5, 4–9).

Publik: 286.

Christopher Holmér klev fram i mitten av den första perioden. Först satte 28–åringen 1–1 med ett handledsskott från högerkanten. Med tre minuter kvar innan periodpausen utökade backen till 2–1 med ett dragskott från backposition.

Det var Holmérs första och andra mål för säsongen.

Annons

– Klart det var roligt. Men som alltid, vinner inte laget betyder det inte mycket i slutändan ändå, säger han.

Ja, för så var det. Holmérs båda mål hjälpte föga. I den andra perioden lyckades Höllviken både kvittera och ta ledningen.

Trots en intensiv jakt på kvittering i den tredje perioden ville bollen inte in för Växjö. I stället kunde Höllvikens poängkung Johannes Wilhelmsson rulla in slutresultatet 4–2 med sekunder kvar av matchen.

– Det är synd att vi inte kan göra mål. Vi får inte in bollen. Känslan är att vi har flera riktigt bra chanser men bollen hoppar och studsar lite för oss. Vi har inte skärpan i de avgörande lägena. Samtidigt gör deras målvakt en bra match. Det är bara att skita i den här matchen och blicka framåt mot Storvreta på söndag, säger Christopher Holmér.

De två inledande perioderna var rejält temposvaga och den glada anfallsinnebandyn lös med sin frånvaro. Höllviken var nöjt med att ligga rätt i positionerna och bjöd inte på något.

Det var ett försvar Växjö hade svårt att bryta ner.

– Vi skapar inte så mycket framåt i period ett och två. Vi gör inte jobbet framför kassen. Vi är för bekväma. Vi spelar runt mycket på utsidan och Höllviken ligger på kontring. De straffar oss hårt, säger Christopher Holmér.

Känns det oroande att ni förlorar mot ett Höllviken som inför matchen hade tagit tre poäng?

– Verkligen inte. Alla matcher är tuffa. Det går inte att åka till Höllviken och ställa ut skorna. Jobbet måste göras för att ta tre poäng. Det är en ny dag i morgon. Vi får kolla lite video och försöka släppa det här. Det ska bli kul att möta Storvreta.

Matchens tre höjdare

Christopher Holmér: Gjorde Växjös båda mål och slet hårt över hela banan. Det ena målet var ett handledsskott från höger och det andra kom till med ett dragskott från backplats efter att han bågat in centralt från högerkanten.

Ted Nivestam: Är tillbaka i Höllviken efter den två år långa sejouren i Växjö Vipers. Var riktigt bra mot sina gamla lagkamrater.

Målvaktsspelet: Erik Lennheimer i Höllvikens mål var riktigt bra och gjorde ett par svettiga räddningar när Växjö tryckte på. Viktor Kastengren i Växjö var stabil rakt igenom och räddade dessutom en straff.

Växjö Vipers tränare Christian Guntsch har samma analys av Höllvikenmatchen. Period ett och två är inte bra. Den tredje är bättre, men skärpan saknades.

Annons

– Jag är inte nöjd med våra första två perioder. Samtidigt tycker jag att vi skapar tillräckligt med lägen i den tredje perioden för att ta poäng i matchen. Men du är inte förtjänt av poäng om du inte sätter lägena, säger Guntsch.

I och med förlusten är Växjö Vipers kvar på tolv poäng. Det efter sex spelade matcher. Poängskörden räcker till en femteplats i ligan.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons