Den tyska maskinen körde över fjolårets EM-vinnare Italien med hela 5–2.
De tyska spelarna firar utklassningen av Italien.
De tyska spelarna firar utklassningen av Italien.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Tyskland hade inte fått resultaten att stämma med tre raka likaresultat inför drabbningen mot ett Italien.

Italien saknade flera av sina bärande spelare: Leonardo Bonucci, Domenico Berardi och Ciro Immobile var några utav dem.

Då skulle Tyskland spänna musklerna rejält. Det var ett spelmässigt övertag hela matchen och det var svårt att förstå att det var fjolårets EM-vinnare som stod på andra sidan.

Tyskland rann igenom flera gånger och hade 1–0 redan efter tio minuter via mittfältsmotorn Joshua Kimmich. Det så psykologiskt viktiga 2–0 precis innan paus gjordes av Ilkay Gündogan på straff efter att Alessandro Bastoni klumpigt rivit ner Jonas Hofmann.

Sen fortsatte förnedringen. Thomas Müller gjorde 3–0 på en retur efter knackigt försvarsspel. Timo Werner fyllde på med 4–0 efter matchens delikatess. Thomas Müller passade Serge Gnabry med utsidan av foten innan den förlängdes till Werner som gjorde fyran. Det dröjde sedan bara en minut innan samme Werner gjorde 5–0.

Italien fick med sig en reducering med ungefär tio minuter kvar då 18-årige skrälluttagningen Wilfried Gnonto var först på en retur från Manuel Neuer.

Ytterligare en reducering kom i matchens sista minut då straffsyndabocken Bastoni nickade in en hörna till 5–2.