Annons

Uddamålsseger för uddlöst Öster

Öster spelade stabilt, men glänste inte i genrepet mot Falkenberg. 1-0 slutade sista matchen inför superettanpremiären.
- Det blev lite krampaktigt, tyckte Östers lagkapten
Fredrik Gustafson.
Sport • Publicerad 10 april 2004
Kom hem och tog för sig. Falkenbergs målvakt Tommy Karlsson, som känner sig hemma i Växjö, visade pondus när han vann den här höjdduellen i kamp med Östers Christer Thor och Kaspars Gorkss. Foto: URBAN NILSSON
Kom hem och tog för sig. Falkenbergs målvakt Tommy Karlsson, som känner sig hemma i Växjö, visade pondus när han vann den här höjdduellen i kamp med Östers Christer Thor och Kaspars Gorkss. Foto: URBAN NILSSONFoto: 

I sin defensiva mittfältsroll var han bäst på planen och såg till att Öster hade ett spelövertag under större delen av matchen. Det var dock påfallande sällan som Växjölaget lyckades utnyttja sin överlägsenhet ute på planen till farligheter framför Falkenbergs mål.

- Det blir alldeles för lite avslut. Många gånger spelar vi runt på samma yta. Vi är inte tillräckligt farliga i boxen, sa Österkaptenen.

Annons

Han var ändå nöjd med att det blev seger mot ett Falkenberg som hade många spelare i försvarsposition och satsade på att anfalla med långa bollar. Fredrik Gustafson räknar med att det kan bli gott om sådana här kampfulla, men oglamorösa matcher i superettan, och då är det viktigt att kunna bärga trepoängare.

- Om man håller nollan har man en bra chans att vinna, konstaterade Gustafson.

Björn Stringheims nolla var sällan hotad. Några distansskott och halvfarliga inlägg var allt som Österförsvaret släppte till, förutom ett mål som vinkades av för offside. Markus Jonsson var en rese där bak.

Kaspars Gorkss vikarierade som vänsterback för Patrik Karlsson som dras med ryggbesvär. Gorkss klarade den defensiva uppgiften, men tillförde inte lika mycket framåt som Karlsson brukar göra.

I offensiven saknades även Andreas Ottosson som har ont i ett knä.

- Jag börjar träna på måndag igen. Jag har vilat från den kollektiva träningen sedan i onsdags, sa Ottosson som stod vid sidan av och snackade med spionerande Häckentränaren Jörgen Lennartsson.

Lennartsson såg förmodligen att Öster blivit bättre på att försvara sig, men bör inte ha blivit skrämd av Växjölagets anfallskraft. Visst var det påpassligt av Johan Svensson att snappa upp Jens Gustafssons lösa bakåtnick och slå bollen förbi Tommy Karlsson i Falkenbergsmålet. Men det var enda riktigt vassa avslutet i första halvlek.

Anton Axelsson fick inte mycket uträttat som ersättare för Andreas Ottosson. Bättre gick det för Freddy Söderberg som fick chansen i andra halvlek. Han kom med mer i spelet, utnyttjade sin snabbhet och hade ett par riktigt heta chanser.

- Normalt ska vi göra tre mål i en sådan här match, tyckte Östertränaren Leif Widén som bedömde att Falkenberg gynnades mest av Värendsvallens trånga G-plan.

- Vi vann igen och fick inga nya skador eller bekymmer, konstaterade Widén belåtet.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons