Uddlöst Tingsryd föll med uddamålet

Nykomlingen Tingsryd fortsätter att vara uddlöst i hockeyallsvenskan. I kväll blev det 1-2 hemma mot Örebro inför 2.120 besvikna åskådare i Dackehallen.
Sport • Publicerad 27 oktober 2010
Örebro-jubel i Dackehallen sedan Johan Adolfsson skjutit 0-1 bakom Victor Tisell. Foto: LENA GUNNARSSONFoto:
Örebros Martin Filander jagar Tingsryds Fredrik Hansson. Foto: LENA GUNNARSSON
Örebros Martin Filander jagar Tingsryds Fredrik Hansson. Foto: LENA GUNNARSSONFoto:

Första perioden:

0-1 (2.01) Johan Adolfsson (Jon Palmebjörk).

Analys: Örebro satte direkt hemmalaget under press och tog ledningen efter 2.01. Efter en spelvändning diagonalpassade Jon Palmebjörk till Johan Adolfsson som inte gjorde något misstag.

När Tingsryd drog upp ett snarlikt anfall efter 4.37 blev det däremot inget mål. Julius Larsson passade till Juha Gustafsson som vid bortre stolpen sköt ett skott i gaveln istället för i mål.

När sedan Örebro fick två powerplay efter varandra var det bara tur och bra spel av Tingsryds målvakt Victor Tisell som förhindrade ytterligare bortamål.

Taifs nye back Harlan Pratt har gjort en del byten och bland annat satt in en tackling på målskytt Adolfsson som rev ned applåder.

Annars har hemmafansen mest buat åt domaren Christoffer Karlsson, som i deras ögon borde förpassat fler gäster än Marcus Weinstock till utvisningsbåset.

Taif spelade upp sig lite mot slutet av perioden, men skottstatistiken visar att detta varit Örebros period.

Skott : 3–14.

Andra perioden:

0-2 (19.17) Henrik Löwdahl.

Analys: Om Örebro var bäst i första perioden så var det här Tingsryds period. Men precis som tidigare under säsongen har de grönvita extremt svårt att sätta pucken i mål.

De hamnar hela tiden ute i sarghörnen och tvingas avsluta ur svåra lägen mot en väl samlad Örebro-defensiv.

Simon Stark (två gånger), Jari Kauppila och Markus Molin missade alla utmärkta tidiga lägen för Taif.

Sedan Tingsryd klarat ett boxplay fortsatte hemmalaget sin anstormning. Men en kombination av Taifs oförmåga att gå rakt på mål samt bra spel av Örebros målvakt Michal Zajkowski gjorde att kvitteringsmålet uteblev.

Mot slutet av perioden misslyckades Janos Vas med att få in pucken från bara några meter – och i sista minuten gav Tingsryds back Robin Jacobsson bort pucken till Örebros Henrik Löwdahl... Han sa "tack" och sköt 0-2.

Tala om knäckande baklängesmål.

Skott: 11–8.

Tredje perioden:

1-2 (2.18) Simon Stark.

Analys: Efter att ha missat två bra lägen i början av andra perioden gjorde Simon Stark inget misstag när han fick ett ännu bättre läge i början av tredje perioden.

Starks 1-2-skott kom efter 2.18. Någon minut senare var många i hallen beredda att notera 2-2, men Jari Kauppila sumpade läget.

Det var bara ett av väldigt många Taif-skott som inte träffade målramen denna kväll.

När Zajkowski i bortakassen någon gång tvingades rädda, och släppa returer, fanns aldrig någon hemmaspelare på plats framför kassen för att slå in pucken.

I defensiven hade Taif också problem. Harkan Pratt var nära att ställa till det rejält för sig några gånger.

Efter 16.36 slog Janos Vas till Weinstock med klubban i knävecken. Domaren valde dock att visa ut båda spelarna. Där hade Taif onekligen domaren på sin sida.

I sista minuten plockade Taif ut målvakten, men utan att lyckas skapa någon riktigt het kvitteringschans.

Skott: 14–5.

Inför matchen:

Extra intressant i kväll blir att följa Taifs nye back Harlan Pratt. Kanadensaren kom till Tingsryd förra veckan och har tränat med A-laget sedan i måndags. 31-åringen är född i Redwater och har bland annat spelat 225 AHL-matcher. Närmast kommer han från slovenska Olimpija Ljubljana.

Taif hade förlorat sju raka matcher innan det blev seger med 3–2, efter straffar, borta mot Almtuna senast. Hemma i Dackehallen har Tingsryd förlorat sina tre senaste - mot Malmö (2-3), Leksand (1-2) och Rögle 2-4).

Örebro kommer till Småland med två hemmasegrar i bagaget, 4-1 mot Växjö och 4-2 mot Rögle. Senast laget spelade borta blev det förlust på straffar i Leksand.