Annons

Underhållande möte för Växjö DFF

Växjö DFF åker under lördagen till Göteborg för att ta sig an tredjeplacerade Kopparbergs/Göteborg. Laget är ute efter revansch efter en jobbig förlust hemma mot Limhamn Bunkeflo.
Växjö • Publicerad 29 juni 2018 • Uppdaterad 30 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö DFF dominerade matchen från start till slut men ändå gick man på en mina mot Limhamn Bunkeflo på hemmaplan efter ett sent mål av motståndarna. En förlust som fick laget att trilla ner från en tredjeplats till en sjundeplats i en oerhört jämn tabell. Det skiljer endast fem poäng från tredjeplatsen ner till åttondeplatsen.

Laget har lyckats lägga förlusten bakom sig enligt tränaren Pierre Fondin.

Annons

– Man är illa tvungen att komma över saker snabbt när det kommer nya matcher hela tiden. Den här gången tog det ett tag med tanke på att matchbilden såg ut som den gjorde, säger han

Pierre tycker ändå laget kan ta med sig mycket positivt från förlustmatchen.

– Vi gjorde mycket bra. Jag tror vi hade 24 avslut mot deras 3 och vi hade bollen mycket på Limhamn Bunkeflos planhalva vilket är något som vi vill, säger Fondin.

Nu har laget istället fullt fokus på nästa match i damallsvenskan som är mot Kopparbergs/Göteborg.

– De är formstarka. De har en bra trupp. De började säsongen lite knackigt men har nu lyckats vända på det, säger han.

Att vända på säsongen är precis vad motståndarna har gjort. Efter bara en seger på de inledande fyra matcherna har nu laget fyra segrar på sina fem senaste matcher. Detta trots att laget tappat storstjärnan Christen Press som har återvänt till sitt hemland, USA och Adelina Engman blev nyligen klar för den engelska storklubben Chelsea och gör sin sista match för Göteborg mot Växjö DFF på lördagseftermiddagen.

Trots att man tappat en av sina stjärnor tycker Pierre Fondin att Göteborg är ett starkt lag och att de kommer bjuda upp till en underhållande kamp.

– De har i stort sett landslagsspelare på varje position, både svenska och finska och sedan att Engman går till Chelsea visar bara vilka spelare de har. Ett väldigt bra lag som är starkt. De kommer vilja föra matchen och äga mycket boll precis som vi vill. Jag tror att det kommer att bli en underhållande och intressant match, säger tränaren.

Skadeläget i Växjö DFF är oförändrat och Nellie Ohlsson är fortfarande borta. Ytterligare ett tungt avbräck för Växjö är att backen Jennie Nordin är avstängd efter att hon fått sin tredje varning för säsongen mot Limhamn Bunkeflo och därför inte kommer till spel mot Göteborg.

– Vi har inte bestämt ännu vem som ska ersätta Jennie än. Det står mellan två alternativ och de får reda på vilken av de som startar imorgon innan matchen, säger Pierre Fondin.

För Växjö återstår det nu bara två matcher på vårsäsongen, lördagens match mot Göteborg och en bortamatch mot Rosengård, innan det är dags för speluppehåll i en månad innan laget tar sig an Rosengård igen, den här gången på Myresjöhus arena.

Tobias Nilsson-GjörloffSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons