Annons

Ungdomen tog chansen

Jesper Porsefjord, 18, målskytt.
Sebastian Nilsson, 17, passningsläggare.
Mitt i rutinens Växjö klev tonåringarna fram och tog chansen.
Sport • Publicerad 16 december 2010
Ungdomarna Jesper Porsefjord (närmast) och Sebastian Nilsson fixade Växjö Lakers 3-1-mål.
Ungdomarna Jesper Porsefjord (närmast) och Sebastian Nilsson fixade Växjö Lakers 3-1-mål.Foto: Lena Gunnarsson

Efteråt satt de, mycket nöjda, i varsin stol och berättade om det sensationella de just upplevt.

Det var efter 14.18 av andra perioden det hände. Nilsson sköt ett skott från vänster, pucken träffade Porsefjord någonstans på överkroppen och gick i en båge över en liggande Jonas Fransson i Röglekassen och in i nät.

Annons

– Sebastian la pucken på mål. Jag försökte störa och skapa trafik framför mål. Pucken träffade någonstans på armen och fick en lycklig studs, beskrev Jesper Porsefjord.

Efter samtal med måldomaren pekade domare Mikael Holm på mittpunkten.

3–1.

Målskytt: Sebastian Nilsson.

Som sedan ändrades – till Jesper Porsefjord.

– Jag blev lite besviken när det ändrades, sa Sebastian Nilsson med ett leende.

Istället för Sebastian blev det nu Jesper som fick ta med sig den historiska pucken hem, vilket är standard när det handlar om det första målet i seniorhockey.

– Det var materialaren Thomas (Christoffersson) som tog hand om pucken under match. Jag ska väl få den nu, flinade Jesper Porsefjord.

Två byten fick de. Och på andra försöket kom utdelningen. Porsefjord från Kalmar och Nilsson från Vimmerby visar att Växjö också kan slussa unga spelare från juniorleden in i allsvenskan.

Bakom ungdomen fanns ett helt batteri av rutin och disciplin som såg till att visa Växjö Lakers från sin allra mest svårslagna sida.

Annons

Tränaren Janne Karlsson hyllade disciplinen.

Det gjorde även giganten Erik Josefsson, lagets kapten som nästan aldrig gör en dålig match.

– Vi gick runt på tre femmor nästan hela tiden. Då gällde det att vara organiserade och disciplinerade. Framför allt pratade vi om att göra korta, snabba byten matchen igenom. Det fungerade perfekt. Efter ungefär 30 sekunder bytte vi, hela tiden. Sedan hann man precis gå ner i varv lagom till nästa byte. Vi såg även till att hålla nere utvisningsminuterna, som också är något vi pratat mycket om inom laget, sa Erik Josefsson.

Att disciplinen i bytena är det största samtalsämnet är kännetecknande för ett lag i framgång.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons