Annons

Corona i Juniorkronorna - finnkamp ställs in

Både Juniorkronornas och Småkronornas landskamper mot Finland ställs in på grund av coronasmitta i de svenska lagen.
Ishockey • Publicerad 5 november 2020
Juniorkronorna och Småkronorna tvingas ställa in landskamper mot Finland på grund av coronasmitta. Arkivbild.
Juniorkronorna och Småkronorna tvingas ställa in landskamper mot Finland på grund av coronasmitta. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Juniorkronorna skulle ha mött Finland i Malmö torsdag, fredag och lördag.

"Vi har ett ansvar gentemot spelare, ledare men också våra föreningar samt vårt gästande lag. Därför väljer vi tillsammans med Finlands ishockeyförbund att ta det här beslutet. Vi har gjort ett gediget jobb med testning och isolering av både spelare och ledare och utifrån det känns det skönt att vi har ett system och strukturer som fungerar och där vi upptäcker smitta i ett tidigt skede", säger Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons

Den svenska truppen testades inför resan till Malmö och då var alla friska. Väl på plats i Skåne gjordes nya tester, då upptäcktes en smittad spelare.

Ingen i den svenska truppen har visat sjukdomssymptom.

Småkronorna, Team 18, skulle ha mött Finland i Vierumäki torsdag till lördag. Efter testning på plats i Finland upptäcktes ett positivt fall i den svenska spelartruppen och vid smittspårning upptäcktes ytterligare ett. Ingen av spelarna har uppvisat några symptom.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons