Annons

United-målvakten sågar klubben: "Kriminellt"

Manchester United-målvakten Dean Henderson, nu utlånad till Nottingham Forest, är inte nöjd med att ha petats under fjolårssäsongen.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2022
Dean Henderson är inte nöjd med hur moderklubben Manchester United har agerat. Arkivbild.
Dean Henderson är inte nöjd med hur moderklubben Manchester United har agerat. Arkivbild.Foto: Dave Thompson AP/TT

Inför fjolårets säsong var tanken att Manchester Uniteds egen produkt Dean Henderson skulle få chansen mellan stolparna, i stället för rutinerade spanjoren David De Gea. Det påstår Henderson i en intervju med Sky Sports där han menar att klubben, och dåvarande tränaren Ole Gunnar Solskjær, har ljugit för honom.

– Jag tackade nej till så många bra lån förra sommaren eftersom jag blev utlovad platsen som förstamålvakt och att de inte ville släppa mig. Det var frustrerande. Att sitta där och kasta bort tolv månader av min karriär i min ålder är kriminellt. Jag var rasande, säger Henderson.

Fick covid – petades

Annons

24-åringen hävdar att Solskjær ska ha lovat honom platsen som förstaval efter EM 2021, men att han smittades med långtidscovid och därefter aldrig fick chansen då De Gea storspelade i Hendersons frånvaro.

– Konversationen jag hade efter EM var att jag skulle komma tillbaka som förstaval. Jag fick covid och ingen fullföljde sina löften till mig.

För Dean Henderson blev det endast tre framträdanden i United-tröjan under fjolåret och den engelske landslagsmannen har nu lånats ut till nykomlingen Nottingham Forest.

"Då skulle han förmodligen vilja behålla mig"

– Jag försökte få klart allt innan (nye tränaren Erik ten Hag blev klar). Jag sade till ledningen att jag måste spela fotboll. Jag vill inte vara här som reserv. Jag ville inte att tränaren skulle komma hit och se mig i träning för då skulle han förmodligen vilja behålla mig, säger Henderson till Sky Sports.

Dean Henderson har tillhört Manchester United sedan ungdomsåren och har tidigare gjort succé för Sheffield United under två lånesejourer. 24-åringen har en A-landskamp för England på meritlistan.

Manchester United spelar Premier League-premiär hemma mot Brighton på söndag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons