Annons

Unogårds Växjö DFF till Danmark – utan både Nilsson och Herreros

Sista nyförvärvet in, mittfältaren Rosa Herreros, saknas när Växjö DFF på lördagseftermiddagen möter danska Bröndby på bortaplan.
Växjö • Publicerad 4 februari 2023
Växjö DFF:s tränare Olof Unogård.
Växjö DFF:s tränare Olof Unogård.Foto: SUVAD MRKONJIC
Matchguide

Bröndby IF-Växjö DFF

Vad: Träningsmatch.

När: Lördag kl 14.00.

Var: Bröndby Stadion-området.

– Rosa hade lite problem med låret redan under sin provträning med oss så vi är försiktiga med att stegra hennes träning för snabbt. Därför står hon över den här matchen, säger tränaren Olof Unogård.

Saknas gör ytterligare en offensiv central mittfältare i Elin Nilsson.

Annons

– Elin är inte heller redo för spel efter sin fotskada, meddelar Unogård som sedan tidigare har Hanna Stokki, Nesrin Akgün och Izabell Afram på skadelistan.

Men Tilde Johansson är tillbaka och det kommer att resa en stor DFF-trupp till Köpenhamn för match på konstgräs i anslutning till Bröndby Stadion.

– Tanken är att göra en hel rad byten efter ungefär en timmes spel, berättar Växjötränaren.

”Bröndby brukar spela 4–4–2 och praktisera ett rätt rakt spel. Det danska laget är inte så bollförande, men å andra sidan ganska fysiskt.”
Olof Unogård

I säsongens första träningsmatch förlorade Växjö mot Kristianstad. Nu väntar återigen tufft motstånd, men troligen ett lite annorlunda sådant.

– Bröndby brukar spela 4–4–2 och praktisera ett rätt rakt spel. Det danska laget är inte så bollförande, men å andra sidan ganska fysiskt, vet Olof.

i den avslutade grundserien slutade Bröndby på andra plats och nu laddar dom 12-faldiga danska mästarinnorna för mästerskapsserien som drar igång i februari.

Kommer ni att spela 3–5–2 igen, som ni gjorde mot Kristianstad?

– Ja, vi vill ge det en ny chans direkt. Det var nämligen en del saker som vi inte var nöjda med senast och de har vi slipat på nu, svarar Olof Unogård.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons