Annons

Uppåt i Taif efter spelarnas snack

Visserligen fortfarande näst sist i hockeyallsvenskan.
Men den sjufaldiga förlustsviten bröts borta mot Almtuna i fredags.
Inför Tingsryds hemmamatch mot Örebro i kväll samtalar vi med kapten Tomas Lundström.
Sport • Publicerad 26 oktober 2010
Taifs lagkapten Tomas Lundström.
Taifs lagkapten Tomas Lundström.Foto: Lena Gunnarsson

Bofors borta – var det matchen när ni nådde botten?

– Ja. Vi slog i botten där. Det var en riktigt dålig match. Nu är vi på väg uppåt.

Annons

Varför tror du det?

– Därför att vi hade ett helt annat go i laget mot Almtuna. Det var en helt annan känsla i båset direkt från start i den matchen. Visst blev vi besvikna när vi tappade 2–0 till 2–2 och matchen gick till förlängning. Men bonuspoängen vi fick med oss var oerhört viktig. Det var ren glädje. Före Almtunamatchen hade vi ett snack, bara vi spelare emellan. Det fick en positiv effekt.

Vad sas på spelarmötet?

– Ganska mycket småsaker, egentligen. Att inte visa med kroppsspråket att man är missnöjd och hänga läpp när det går emot. Såna saker.

I Värmlands Folkblad efter Boforsmatchen sa du om Tom Koivisto, Jari Kauppila och Teemu Elomo att "det känns som att de inte bidrar som vi trodde de skulle göra". Ett ganska laddat uttalande, eller hur?

– Den där artikeln kom ut på fel sätt. Jag har inte direkt sagt det där och absolut inte nämnt någon spelare vid namn. Det jag sa gällde hela laget, inte några enskilda spelare. Jag har i efterhand pratat med både Tom, Jari och Teemu enskilt om det och de förstår precis vad jag menar.

Men Kauppila verkar ha tagit ditt uttalande som konstruktiv kritik. Han fördubblade sin målskörd i matchen efter Bofors.

– Skulle han ha gjort mål på grund av vad som stod i artikeln då? Nej, det tror jag inte.

Sju förlustmatcher sätter sina spår. När kändes det som värst?

– Oskarshamn borta. Den förlusten var otroligt tung. Hela laget kände att "den här matchen har vi", och sedan faller vi ihop på slutet och kammar noll igen.

Annons

Rent taktiskt, vilka förändringar har ni gjort och behöver ni göra för att hamna i ett vinnande spår?

– Vi kan gå lite rakare på mål och undvika att hamna i hörnen, vilket ofta blivit fallet tidigare. Vi måste orka och vilja ta skitjobbet som ligger till grund för att kunna skapa målchanser. Det är ju vårt målskytte som fallerat. När det gäller försvarsspelet tycker jag att det i stort fungerat ganska bra. Här är det upp till varje individ att plocka bort de onödiga misstagen och tänka igenom sina beslut.

Backen Harlan Pratt är senaste spelaren in i Tingsryds AIF. Vad kan du säga om honom?

– Jag har bara sett honom under ett träningspass, men jag tycker att han känns jäkligt bra: högerskytt, stark och med en bra speluppfattning.

Örebro och Växjö väntar härnäst. Dina tankar?

– Två väldigt tuffa matcher. Dock har vi hemmaplan i båda och där vet vi att vi kan slå vilket lag som helst. Till att börja med tycker jag att det är hög tid att vi tvålar till Örebro.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons