Annons

Uppgift: Nästa NBA-säsong startar före jul

Basket • Publicerad 5 november 2020
Los Angeles Lakers och LeBron James tog hem ligatitlen så sent som i oktober. Om NBA och spelarfacket kommer överens är det dags för uppkast i december igen. Arkivbild.
Los Angeles Lakers och LeBron James tog hem ligatitlen så sent som i oktober. Om NBA och spelarfacket kommer överens är det dags för uppkast i december igen. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

NBA:s styrelse och företrädare för dess spelarorganisation sammanträder under torsdagen och en överenskommelse kring när och hur nästa säsong ska spelas väntas. Enligt källor till ESPN handlar det om en förkortad säsong som drar i gång den 22 december.

Enligt planen ska säsongen vara helt färdigspelad före det uppskjutna sommar-OS som går av stapeln i mitten av juli.

NBA och spelarfacket NBPA kommer även att diskuteras spelarnas löner och hur man kan motverka att ligans minskade intäkter drabbar spelarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons