Annons

"Stina Nilsson OS-klar" – men SOK dementerar

Skidskytte • Publicerad 2 januari 2022
Stina Nilsson kan sannolikt se fram emot OS i Peking i februari. Arkivbild.
Stina Nilsson kan sannolikt se fram emot OS i Peking i februari. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Stina Nilsson får en av de två återstående OS-platserna i damernas skidskyttelandslag, uppger Sportbladet. Peter Reinebo, verksamhetschef i Sveriges olympiska kommitté (SOK), dementerar dock uppgifterna för SVT.

Sedan tidigare är Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson uttagna av SOK.

Annons

Om Nilsson får tävla i OS i Peking är det knappast någon överraskning, eftersom hon har visat en positiv utveckling i sin nya sport och slutade tia i Hochfilzens jaktstart i december. Samtidigt har Johanna Skottheim bara gjort ett individuellt världscuplopp i vinter, där hon slutade 61:a.

Inget talar för att Skottheim kan utmana om den sjätte och sista OS-platsen, som lär vara vikt för Mona Brorsson. Skidskyttarna tävlar närmast i världscupen i Oberhof, 6–9 januari.

28-åriga Stina Nilsson har tidigare gjort två OS som längdskidåkare och har tagit totalt fem medaljer, bland annat guldet i sprint i Pyeongchang för fyra år sedan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons