Annons

Uppgifter: Växjö jagar schweizisk stjärna

Det blir ingen Viktor Palm i Växjö Vipers.
Nu jagar SSL-klubben den schweiziska stjärnan Manuel Maurer.
Växjö • Publicerad 4 maj 2018

Smålandsposten har tidigare berättat om Växjö Vipers intresse för Onyx poängkung Viktor Palm. En påskrift har varit nära.

– Vi vill ha honom och det som behövs är boende och arbete. Det letar vi. Avtalsmässigt är vi överens, sa Klas Skoglund, ansvarig för värvningar i Vipers, till Smålandsposten den 12 april.

Annons

Nu har övergången gått i stöpet, något Sportbladet tidigare berättat.

– Han ville vara hemma i Onyx. Han såg chansen att laget kan ta steget upp i SSL och det vill han vara en del av, säger Växjös tränare NIklas Nordén.

Sportbladets innebandybloggare Jonas Gustavsson skriver på Twitter att Växjö i stället jagar Manuel Maurer. Smålandsposten har fått samstämmiga uppgifter och forwarden ska ha erbjudits ett kontraktsförslag. Den schweiziska stjärnan har i besökt Växjö för att bekanta sig med klubben. Manuel Maurer jagas dock av fler klubbar i SSL. Pixbo är en klubb som är intresserade, skriver Expressen.

Den 25-årige forwarden är målskytt ut i fingerspetsarna och en landslagsstjärna i Schweiz. Den gångna säsongen blev han schweizisk mästare med klubblaget Köniz.

Niklas Nordén vill inte kommentera uppgifterna om Manuel Maurer.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons