Annons

US Open ger grönt ljus för "saudispelare"

Golfstjärnor som Phil Mickelson och Dustin Johnson får grönt ljus för spel i stortävlingen US Open – trots deras deltagande i den omstridda saudiska LIV-touren.
Det meddelar USA:s golfförbund.
Golf • Publicerad 7 juni 2022
Phil Mickelson får spela US Open i nästa vecka – trots sitt beslut att spela på den saudiska LIV-touren. Arkivbild.
Phil Mickelson får spela US Open i nästa vecka – trots sitt beslut att spela på den saudiska LIV-touren. Arkivbild.Foto: Denis Poroy/AP/TT

Beskedet från USGA, det amerikanska golfförbundet, kom på tisdagskvällen.

"Angående de spelare som spelar i London den här veckan så ställde vi oss frågan – ska en spelare som har kvalificerat sig för US Open 2022 tas bort från startfältet för hans beslut att spela i en annan tävling? Vi bestämde att det ska de inte", skriver förbundet i ett uttalande.

Annons

Phil Mickelson och Dustin Johnson är två av de största namnen bland ett dussin spelare som nu tillåts spela golfmajorn – trots att de den här veckan spelar i premiären av den omstridda saudistödda LIV-touren utanför London. US Open avgörs utanför Boston i nästa vecka.

USGA skriver i sitt uttalande att deras beslut inte ska ses som ett stöd för den nya touren.

"Snarare är det helt enkelt ett svar på om USGA ser spel på en alternativ tävling som en överträdelse som ska diskvalificera dem från US Open".

Den amerikanska PGA-touren har försökt avråda spelare från att spela på den nya LIV-touren och den förre världsettan Dustin Johnson, USA, har därför valt att bryta med PGA. Det får till följd att han inte får delta i klassiska Ryder Cup, det prestigefyllda mötet mellan USA och Europa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons