Annons

Utslagna - men hoppfulla...

Trots att Ingelstad förlorade gårdagens avgörande bortamatch mot Kumla i kvalet till innebandyns elitserie har inte tränaren Viktor Matsenius gett upp hoppet om spel i högsta serien även nästa säsong.
Sport • Publicerad 20 mars 2006

Trots att Ingelstad förlorade gårdagens avgörande bortamatch mot Kumla i kvalet till innebandyns elitserie har inte tränaren gett upp hoppet om spel i högsta serien även nästa säsong.

- Många klubbar tvekar. Det är dyrt att spela i elitserien. Jag vet att Hammarby har ekonomiska problem och att Engelholm vacklar. Efter söndagsmatchen berättade även Kumlas ledare att de kanske inte har råd med elitseriespel, säger Matsenius.

Annons

Mot den bakgrunden lär kvalserien slutspelas trots att Kumla redan säkrat förstaplatsen i och med gårdagens 4-2-seger mot Ingelstad.

- Vinner vi vår avslutningsmatch, hemma mot Södra Dal, blir vi bästa tvåa i de två kvalgrupperna och då kommer vi att erbjudas platsen i elitserien om något lag drar sig ur, säger Matsenius.

Härlig stämning

494 åskådare skapade en härlig stämning i Kumlahallen på söndagseftermiddagen.

Medan Kumla mönstrade 20 unga, hungriga spelare hade Ingelstad fått kalla in Ulrika Gustafsson och Ulrika Jidflo för att få ihop 12 namn på laguppställningen.

Kumla tog ledningen efter elva minuter, men blott 37 sekunder senare kvitterade Evelina Dahlfors. I periodens sista sekund (!) drabbades Ingelstad av en skada.

Stina Svensson tacklades så illa att hon vred till knäet. Hon vilade under andra perioden men var tillbaka i spel i tredje perioden sedan en eventuell korsbandsskada uteslutits.

Men i Stinas frånvaro förlorade Ingelstad andra perioden med 1-2. Evelina Dahlfors gav visserligen Ingelstad ledningen igen, men Emma Tivemark kvitterade och Anna Wilson gjorde 3-2.

Ett av hemmamålen kom i powerplay efter en tveksam Ingelstadutvisning.

- I tredje perioden hade vi ett klart grepp om spelet. Bland annat sköt Evelina ett skott i ribban. Men istället för 3-3 kunde Kumlas Emma Tivemark göra 4-2 i tom kasse efter 18.23, säger Matsenius.

Annons

Mest att förlora

Lisa Askling spelade bra i hemmamålet och det märktes att Ingelstad var laget som hade mest att förlora i den här matchen.

Kumlas spelare sprang, sprang och sprang.

- Nu har vi förlorat mot Kumla både hemma och borta. Även om jag inte gillar den innebandy som Kumla spelar måste jag säga att de genomfört båda matcherna taktiskt perfekt, säger Ingelstadstränaren.

I de tre senaste kvalmatcherna har Ingelstad drabbats av tre skador. Stina i går, Sara Williamsson (nacken) i matchen dessförinnan och Katarina Waak (knäet) i matchen dessförinnan. Sedan tidigare har Lina Jensen blivit axelskadad och ytterligare några spelare fallit ifrån under säsongens lopp.

"Vår trupp är för tunn"

- Vår trupp är för tunn. Det håller inte i längden, säger Matsenius.

Under veckan kommer alla i Ingelstads IBK sätta sig ner och prata framtid. Oavsett vilken division laget spelar i nästa säsong är det viktigt med en långsiktig plan samt en ambitiös målsättning.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons