Annons

Utvisningar fällde Tingsryd i sexpoängsmatch

Utvisningarna blev Tingsryds fall i kvällens viktiga bortamatch mot Sundsvall i hockeyallsvenskan. Sundsvall vann sexpoängsmatchen mot Tingsryd med 3-2 (3-1, 0-0, 0-1) inför 733 åskådare i Gärdehov.
Sport • Publicerad 19 december 2010
Foto: 

Första perioden:

1-0 (1.22) Oscar Johansson (Niklas Zetterström).

Annons

1-1 (5.21) Fredrik Hansson (Christoffer From-Björk).

2-1 (16.03) Oscar Johansson (Daniel Olsson). Spel fem mot fyra.

3-1 (19.55) Oscar Johansson (Niklas Zetterström). Spel fem mot fyra.

Analys: Det smäller direkt. För hemmalaget. Redan dryga minuten in i matchen så smäller Oscar Johansson i Sundsvall in pucken bakom Tero Leinonen som står som sista utpost hos smålänningarna.

Men laget replikerar snabbt - och snyggt. Christoffer From-Björk tar i ända från tårna då han avlossar kanonen från blålinjen och på returen så petar Fredrik Hansson in pucken. Inte helt ologiskt heller då spelarna i Tingsryd vid tidigare anfall tjockat på med folk ordentligt i slottet framför Tim Sandberg i Sundsvallsburen.

Men säg den glädje som varar. I boxplay, spelformen som Tingsryd är överlägset sämst på i serien, så tar Sundsvall ånyo kommandot i matchen.

Sundsvall lirar helt enkelt ut Tingsryd och pucken går fram till Oscar Johansson som helt ensam kan måtta in skottet ett par meter framför Tero Leinonen. En ledning som samma Oscar Johansson utökar till 3-1, ännu en gång i boxplay för Tingsryd, med fem sekunder kvar att spela.

Tingsryd inleder visserligen okej, trots ett tidigt mål i baken. Men laget har förtvivlat svårt att få fast pucken i Sundsvalls zon. 3-1 till Sundsvall är kanske ett mål i överkant, men inte direkt orättvist.

Skott: 18-8.

Andra perioden:

Annons

Analys: Tingsryd fortsätter på det inslagna spåret i mellanakten. Spelarna ser faktiskt ännu mer ängsliga ut. Rädslan att förlora verkar nästan större än hoppet att vinna. Så fort man får tag i pucken skyfflar man iväg den.

Detta samtidigt som matchen går ner ett par snäpp i tempo. I slutet av perioden så tar Tingsryd ett par, till synes rätt onödiga, utvisningar och det är med andan i halsen man faktiskt håller nollan i perioden.

Tyvärr “håller” de också nollan framåt. Tingsryd famlar i mörkret och fortsätter laget med att ta utvisningar så kommer man att ha det väldigt svårt i den tredje perioden. Just nu känns 4-1 betydligt mer närvarande än en reducering till 3-2.

Skott: 13-12.

Tredje perioden:

3-2 (6.03) David Fredriksson (Jan Öberg, Harlan Pratt).

Analys: Tingsryd spelar ut spelet i det numerära underläget i inledningen av perioden. Laget går inte lite bättre i kamperna, håller pucken bättre och försöker komma med fart mot Sundsvall.

Hemmalaget behåller dock initiativet och det är lite som en blixt från klar himmel då Tingsryd reducerar. Efter att ha passat bort Sundsvall fullständigt med ett rappt spel i offensiv zon så får David Fredriksson pucken framför mål. Inget misstag och 3-2.

Här visar Sundsvall upp samma försvarsspel som Tingsryd gjort vid de två tidigare perioderna. Tingsrydslirarnas prestation skall dock inte underskattas då det var ett härligt mål att beskåda.

Men det blir utvisningarna som fäller Tingsryd.

Annons

Först åker David Fredriksson på två minuter för tripping och i samband med det lyckas också Jari Kauppila snacka till sig en 10+10, misconduct. Trots utvisningarna blir det lite nerv då Tingsryd tar ut målvakten och med tre sekunder kvar så dallrar pucken farligt nära mållinjen - men det blir inte mål.

Sundsvall vinner rättvist och Tingsryd borde nog fundera på att hålla sig undan från utvisningsbåset om laget ska börja plocka poäng.

Skott: 14-6.

FREDRIK YTTERSTRÖM

Tingsryds lag:

Målvakter: Tero Leinonen (Axel Brage).

Förstafemman: Tom Koivisto, Robin Olsson - Teemu Elomo, Jari Kauppila, David Fredriksson.

Andrafemman: Jan Öberg, Harlan Pratt - Olof Einarsson, Matt Davidson, Janos Vas.

Tredjefemman: Christoffer From-Björk, Julius Larsson - Henrik Bankelius, Fredrik Hansson, Victor Rollin-Carlsson.

Fjärdekedjan: Henrik Thegel, Markus Molin, Kevin Karlsson.

Sjundeback: Oskar Carlsson.

Inför matchen:

Kvällens match i Gärdehov är definitivt en sexpoängare. Tabelltolvan Taif har 30 poäng. Sundsvall, på trettonde plats, har 26. Mellan lagen går det negativa kvalstrecket.

Å ena sidan är Sundsvall seriens näst sämsta hemmalag.

Å andra sidan är Tingsryd seriens sämsta bortalag.

Å ena sidan vann Tingsryd med 3–1 hemma mot Sundsvall i september.

Å andra sidan vann Sundsvall med 3–2 hemma mot Tingsryd i november.

– Kvällens match är viktig på många sätt. Förutom möjligheten att fixa ett rejält avstånd i tabellen ner till Sundsvall har vi chansen att gå in i den korta julvilan med två raka segrar i bagaget, säger Taifs tränare Kari Rauhanen.

En coach som återigen tvingas undvara fem viktiga spelare. Nämligen Victor Tisell (ljumske), Juha Gustavsson (hjärnskakning), Robin Jacobsson (käken), Simon Stark (höften) och Tomas Lundström (infektion).

Men Taifs dagsform är bra. Laget har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Två av skalperna togs dessutom mot lag på övre tabellhalvan (Leksand och Malmö).

Olof Einarsson, som ersatte Henrik Thegel i andrakedjan under segermatchen mot Malmö, startar dagens match med Matt Davidson och Janos Vas.

Det betyder att Thegel spelar med Markus Molin och Kevin Karlsson i fjärdelinan. I övrigt inga ändringar. Tero Leinonen vaktar kassen och Axel Brage båsdörren.

Sundsvall kommer till match utan Daniel Wågström och Stefan Espeland.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons