Utvisningar fällde Tingsryd

Tre utvisningar blev kostsamma för Tingsryds AIF i fredagskvällens bortamöte med Timrå i hockeyallsvenskan. Serieledaren vann med 3–0 efter att ha gjort samtliga mål i powerplay.
Timrå • Publicerad 9 februari 2018
Tingsryds tränare Magnus Sundquist.
Tingsryds tränare Magnus Sundquist.Foto: Lena Gunnarsson

I den första perioden drabbades Tingsryd av två utvisningar. Först var det Mats Fröshaug som åkte på en tvåa och sedan fick Niklas Enberg sätta sig i utvisningsbåset.

När Fröshaug satt på botbänken passade Timrås Erik Karlsson på att ge sitt lag ledningen med 1–0. Då hade det spelats 11.33. När Niklas Enberg var utvisad lyckades Taif hålla nollan.

Även i den andra perioden gjorde Timrå mål i spel fem mot fyra. Filip Hållander satte 2–0 när Hampus Melén satt utvisad. Tid för målet: 12.51. Tingsryd misslyckades med att göra mål i två powerplay.

5.30 in i den tredje perioden gjorde Timrå sitt tredje mål i spel fem mot fyra. Alexandre Lavoie gjorde målet när Tingsryds Måns Hermansson satt i utvisningsbåset.

Timrå vann även skotten med 29–26 (14–5, 8–12, 7–9).

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.