Utvisningarna fällde Taif i Södertälje

Ett heroiskt målvaktsspel av Michal Zajkowski och ett uppoffrande försvarsspel räckte inte för Tingsryd i går.
Taif drog på sig alldeles för många utvisningar och Södertälje kunde vinna med 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) inför 3046 åskådare i Axa Sports Center.
Sport • Publicerad 28 december 2011

Första perioden:

Full fart framåt från start. Det gällde båda lagen som bytte chanser med varandra inledningsvis. Båda lagens försvar var dock väl samlade och allra närmast för Tingsryd var Tom Koivisto som laddade från distans tidigt i perioden, men Täljemålvakten Julius Hudacek var med på noterna.

Efter 8.54 fick Taif chansen att spela powerplay i två minuter, men lyckades inte få till något vettigt avslut.

13.11 åkte Markus Molin ut och Södertälje fick chansen i numerärt överläge. Hemmalaget skapade ett betydligt bättre tryck offensivt, men Taif lyckades freda sin kasse. Södertälje tog över mer och mer och fick ett nytt läge i PP när David Laudius åkte på en tvåa efter 17.16.

Trots ett massivt tryck av Södertälje lyckades Tingsryd hålla tätt.

Det ska man främst tacka målvakten Michal Zajkowski för. Han var enastående mellan stolparna, vilket inte minst skottstatistiken pekade på.

Skott: 16-5.

Andra perioden:

Södertälje rivstartade i den andra perioden och Michal Zajkowski ställdes på prov direkt. Inte blev det enklare för Taif när Södertälje fick spela med en man mer på isen vid tre tillfällen i perioden.

Först lyckades Tingsryd klara ut två boxplayspel på arken när nyttige boxplayspelaren Robin Jacobsson brytt mot reglerna två gånger om.

Men till slut lyckades Södertälje få hål på Zajkowski. Jari Kauppila satt utvisad när hemmalagets Robert Sabolic snärtade i väg pucken mitt i slottet och Ziga Jeglic styrde vidare den och ställde Tingsrydsmålvakten helt.

Taifs chanser har varit lätträknade. Närmast var Victor Rollin-Carlsson i den tolfte minuten när han var framme och bökade framför Södertäljes målvakt, men lyckades inte överlista densamme.

Frågan är hur mycket must de tre numerära underlägena har sugit ur Taifspelarnas ben in för den sista perioden?

Skott: 15-5.

Tredje perioden:

Taif åkte på en tvåa direkt när Richard Mueller visades ut för en hackning efter bara 1.03 och Tony Lagerström var ytterst nära att punktera matchen när han prickade stolpen. I stället var Mueller själv nära att kvittera när han kom helt fri direkt från utvisningsbåset, men Julius Hudacek täckte föredömligt och Mueller kom ur position.

Till skillnad från de två första perioderna skapade Taif mer offensivt och Jari Kauppila var nära att göra sitt första mål för säsongen när han höll på att pricka in en backhand på volley, men fick ingen riktig träff.

Efter 10.09 fick Taif äntligen chansen att spela fem mot fyra, men närmare än ett skott över av Sean McMonagle kom inte Tingsryd den gången.

17.52 plockade Taif ut Zajkowski och satte in en extra utespelare för en sista formering, men efter två tunga skott av Robin Jacobsson och Tom Koivisto fick hemmalagets Tony Lagerström tag i pucken och skickade in 2-0 i tom kasse.

Skott: 11-10. Totalt: 41-20.

Utvisningar: 8 (4, 2, 2)–16 (6, 8, 2).