Annons

”Utvisningarna fäller oss”

Tingsryd mäktade bara med ett mål borta mot BIK Karlskoga och samtidigt visade sig målvakten Viktor Fasth mänsklig och släppte in tre mål.
– Det är utvisningarna som avgör den här matchen, säger Rolf Nilsson, assisterande tränare i Taif.
Sport • Publicerad 27 oktober 2012
Foto: 

Nu är det inte många lag som kommer till Nobelhallen i Karlskoga och öser in mål precis. Den allsvenska tabelltvåan är det tätaste lagen av samtliga i serien.

Det i kombination med att Tingsryd är ett av de trögaste lagen (jumbon KHK har gjort ett mål mindre) på att göra mål är ingen bra vinnarkombination.

Annons

På de sex senaste matcherna har Taif bara plockat två poäng av 18 möjliga, vilket innebär att man parkerar på elfte plats i tabellen när samtliga lag har spelat 15 matcher.

Tingsryd gjorde en del rockader i kedjorna och bland annat satt in skyttekungen Jordan Smotherman tillsammans med bröderna Mark och Mike Santorelli i förstakedjan, medan Larsson flankerade Jacob Nilsson och Filip Owesson i tredjelinan.

Men några mål blev det inte från den transatlantiska superkedjan och Florida Panthers-lånet Mike Santorelli får fortsätta vänta på sitt första allsvenska mål.

Smotherman är med sina åtta gjorda mål bäst i Tingsryd, men har lämnat isen mållös fem matcher i rad och frustrationen var märkbar i går. I matchens slutminuter drabbade Smotherman samman med Karlskogaforwarden Alexander Viklund och båda åkte på matchstraff.

Kedjereaktionen gjorde att David Laudius parades ihop med Hampus Gustafsson och Kim Karlsson och det var Laudius som gav Taif den drömstart man behövde när han sköt 0–1 efter 13.55. Målet videogranskades och pucken bedömdes ha glidit över mållinjen bakom målvakten Joel Gistedt.

Taif drog på sig en hel del onödiga utvisningar och Karlskoga tog över spelet i den andra perioden och kvitterade rättvist.

Inför den tredje var Taif med, men efter 4.07 släcktes hoppet när Daniel Wessner snurrade runt kassen och tryckte in en backhand, som Viktor Fasth borde ha räddat.

Däremot kan Fasth inte lastas för 3–1-målet som var en snygg klapp-klapp-sak där hemmalaget kom i ett tre mot ett-läge och Fredrik Höggren var sist på pucken.

– Vi började matchen riktigt bra och satte bra press på Karlskoga och lät dom inte komma till, men vi får lite för många utvisningar för att kunna hålla i det. Ändå gjorde vi ett mål. I den andra fortsatte vi att ta utvisningar och det tog för mycket kraft och energi, säger Taifcoachen Rolf Nilsson som inte vill kommentera domaren Ulf Rådbjers insats.

– Ska jag se något positivt är det att vi redde ut boxplayspelet och var med in i sista och hade chansen att vinna.

I morgon kommer Leksand till Nelson Garden Arena. Det serieledande dalalaget har fem raka segrar i ryggen och har gjort mer än dubbelt så många mål som Tingsryd. För Taiflirarna gäller det först och främst att hålla sig undan utvisningsbåset, för Leksand är nämligen i särklass när det gäller att spela powerplay.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons