Utvisningarna sänkte Tingsryd

Utvisningar blev Tingsryds AIF:s fall mot Mora i går.
Dalmasarna vann med 5–4 hemma i FM Mattsson Arena efter att ha gjort tre av fem mål i powerplay.
Två av PP-målen kom i slutet av andra perioden då Mora vände 2–3 till 5–3 på 2.40.
Sport • Publicerad 26 januari 2012

– Vi drog på oss vad jag kallar lata utvisningar, sa Taiftränaren Joakim Fagervall och menade att hans spelare använde klubborna på fel ställen istället för att åka skridskor.

– Tom Koivistos tiominutare för snack är inte heller okej. Oavsett hur dålig en domare är måste man fokusera på rätt saker.

Jocke var irriterad över de utvisningar som tigrarna tog och besviken på sitt lags boxplay.

– Vi har varit bra i boxen senaste tiden, men fallerade det. Samtidigt måste man säga att Mora är väldigt bra i PP.

Inför gårdagens match hade Taif hemska 4–17 i tre förlustmatcher mot Mora, men att döma av spelet i fem mot fem var inte Tingsrydsspelarna störda av det.

– Jag tycker att vi spelade bra hockey och vår drömstart i första perioden var definitivt välförtjänt.

Taif gick fram till en 2–0-ledning efter mål av Mark Santorelli och Dustin Johner. Mora bjöds in i matchen när Jari Kauppila och Henrik Bankelius blev utvisade. Inom 30 sekunder gjorde Henrik Eriksson 2–1 i spel fem mot tre och Jens Hellgren 2–2 i fem mot fyra.

Henrik Bankelius såg dock till att Taif kunde gå in till första pausen med en ledning i ryggen.

Taif behöll sin 3–2-ledning länge i andra perioden, men i slutskedet kom det ett ras. Mora gick från 2–3 till 5–3 på 2.40 efter bland annat ett mål i fem mot fyra.

– En utvisning och två spelvändningar låg bakom de ödesdigra minuterna, noterade Jocke Fagervall.

Inför tredje perioden kom Michal Zajkowski in i Taifkassen istället för Johan Salomonsson. Dessutom fick Tingsryd ner på tre femmor.

Förändringarna hade sånär gett utdelning. Christoffer Björklunds 5–4-mål gav hopp och Taif hade många fina kvitteringslägen, inte minst i spel sex mot fyra i slutskedet. Men Mora höll undan.

Michael Zajkowskis inhopp i målet var strålande. Bästa Tingsrydsformationen bestod av Robin Jacobsson och Tom Koivisto bakom Mark Santorelli, Dustin Johner och Thomas Larsson.