Annons

V75 i sista stund med Thomas Uhrberg

Singelstrecka Minos Vang och Hallsta Lotus – men gardera Torvald Palema! Thomas Uhrberg ger dessa råd inför Bergsåkers favoritbetonade V75-omgång.
– Torvald Palema har inte den straffspark som en del tycks tro, säger Thomas.
Sport • Publicerad 27 augusti 2010

Han höjer Åke Svanstedts världsstjärna till skyarna, pratar om en sagohäst och att mycket talar för ”Torvald” men Thomas gillar också Commander Crowe skarpt.

– Commander Crowe kan gå en 1.11-runda första varvet och ändå orka in i mål, så blir det tuff körning från Peter Ingves sida mot Torvald Palema kan han vinna eller så blir det en tredje häst som drar nytta av hårdkörningen. Lisa America har tidigare visat att hon kan avsluta vasst och kanske blir det ett sto som tar hem Sundsvall Open Trot, säger Thomas.

Annons

Eftersom han tycker att både hingstar och valacker favoriseras gentemot ston av både medier och de som bestämmer inom travet skulle en vinst för Lisa America vara positivt ur den synvinkeln.

– Men, tyvärr verkar jag tala för döva öron när jag försöker lyfta fram stona i rampljuset. När Jägersro hade Derby-uttagningar i tisdags fanns inget stolopp med på V65-kupongen, säger Thomas.

Eftersom många kommer att spika Torvald Palema blir det bra rensning i systemhögen om exempelvis Lisa America eller Commander Crowe vinner.

”Bank”-förslagen?

– Hallsta Lotus är given favorit till segern i nordsvenskarnas SM. Jag ser ingen i detta startfält som kan slå honom. Minos Vang var oväntad startsnabb i Skellefteå och vinner igen bara han går felfritt, säger Thomas.

Rysare?

– Bone Beiron (avd 1) har nu tre lopp i kroppen och blir det hård körning kan han överraska. Bruce Tooma (avd 2) fick ett tufft lopp senast men möter nu enklare motstånd och sedan har vi ju Lisa America (avd 6).

Thomas tankar i lopp för lopp

Avd 1: Merriment (45-procentare i går) är ingen större stjärna men han är tillräckligt snabb ut för att ta ledningen och i den positionen är han svårslagen då femåringen är mycket stark. Åke Lindblom lär nog hålla ångan uppe och försöka köra undan till slut om det blir spets. Men, jag streckar ytterligare fyra hästar och i den kvartetten återfinns V75-vinnaren från april på Romme, nämligen Bone Beiron (8).

Avd 2: Bill Balance (33) har jag sett en hel del gånger på Jägersro och det är en bra häst. Petri Puro pratar om att ändra balansen och Peter Ingves lär köra för spets om hästen känns fin i provstarterna. Jag tar med sju hästar på kupongen och Bruce Tooma (14) är rysaren.

Annons

Avd 3: Minos Vang (77) öppnade i 1.07-tempo senast och vann sedan utan problem. Åke Svanstedt låter Torbjörn Jansson köra igen eftersom det gick så bra senast. Felfri är Minos Vang svårslagen.Avd 4: Hallsta Lotus (85) förlorade visserligen näst senast i Bollnäs men då var det helt andra förutsättningar än vid V75-segern senast i Skellefteå. I normal författning är tioåringen många längder bättre än motståndarna i denna SM-uppgörelse.

Avd 5: Elvira E. (63) skötte sig bra vid segern i kvalet till StoChampionatet och hon är given förstahäst men jag streckar en sextett, därav tre från start. Livi Evergreen (22) kan kanske överraska om hon får en bra resa.

Avd 6: Torvald Palema (84) är given tipsetta och jag skulle inte bli förvånad om Åke Svanstedt kör i spets. Och, skulle då Peter Ingves välja dödens för Commander Crowe (19) blir det intressant att se hur tufft Peter vill köra mot ”Torvald”. Ingves beslut kan vara direkt avgörande för loppets utgång. Torbjörn Jansson kommer att försöka ge Lisa America (8) en smygresa och sedan satsa på en speeduppgörelse Jag tänkte ta med Beanie M.M. (7) på systemet eftersom han avslutade vasst senast som tvåa men det blev för dyrt med fyra hästar i detta prestigefyllda lopp med en miljon till vinnaren.

Avd 7: Avalon Spider (38) kommer definitivt inte att bli favorit men i vissa lopp verkar han kunna högprestera och skulle han ha en sådan dag i Sundsvall går ingen säker för Roger Malmqvists häst. Nahar (45) är given på kupongen trots att han löper risk att bli instängd. Åke Svanstedts duo Niller (37) och Year One (48) räknas också tidigt.

Thomas Uhrbergs system

Avd 1: 1 Ester Zonett, 2 Rebeval, 3 Treecko, 6 Merriment, 11 Bone Beiron. Res: 12-7.

Avd 2: 1 Donna Sarina, 2 Pine Shot, 3 Mavi Laday, 6 Bill Balance, 7 Pols Walle, 8 G.K.Trademark, 9 Bruce Tooma. Res: 12-4.

Avd 3: 4 Minos Vang. Res: 1-12.

Avd 4: 11 Hallsta Lotus. Res: 5-8.

Avd 5: 1 Livi Evergreen, 3 Aunt Sally, 6 On the Wall, 10 Cheek Ribb, 12 Elvira E., 15 Perfect Light. Res: 14-11.

Annons

Avd 6: 3 Torvald Palema, 4 Commander Crowe, 8 Lisa America. Res: 10-9.

Avd 7: 1 Nahar, 6 Niller, 9 Avalon Spider, 10 Year One. Res: 4-11.

Systemet är på 2520 rader och kostar 1260 kronor. Om man också singelstreckar nummer Bruce Tooma i andra avdelningen blir det systemet på 360 rader kostar 180 kronor.

Experternas singelstreck

Experter i 17 medieföretag har tippat följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck).

Avd 1: Ester Zonett 6, Merriment 5, Treecko 4 (1), Comets Viking 1, Rebeval 1.

Avd 2: Donna Sarina 10, Bill Balance 4, Mavi Laday 3.

Avd 3: Minos Vang 17 (10).

Avd 4: Hallsta Lotus 17 (17).

Avd 5: Elvira E. 14, Cheek Ribb 1, Perfect Light 1, Aunt Sally 1.

Annons

Avd 6: Torvald Palema 16 (12), Commander Crowe 1.

Avd 7: Nahar 8, Year One 4, Niller 3, Avalon Spider 2.

Hästar i spetsstriden

Vi tror att följande hästar är med i spetsstriden.

Avd 1: Ester Zonett, Merriment, Comets Viking.

Avd 2: Donna Sarina, Mavi Laday, Bill Balance.

Avd 3: Bull Trap, Totti Bob, Minos Vang.

Avd 4: Aldermarin.

Avd 5: Livi Evergreen, On the Wall, Agobra Mira.

Avd 6: Torvald Palema.

Annons

Avd 7: Manna, Avanto.

Strukna hästar

Avd 2: 11 Valleystream.

Avd 7: 8 Ravello.

Pelle Sundberg

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons