Annons

V75 i sista stund med Thomas Uhrberg

Skellefteå, lördag 14 augusti:
Rutinerade fightern Go on Pale (avd 3) och open-stretch-vinnaren Molly McGuire (avd 6) är Thomas Uhrbergs drag i V75 i Skellefteå.
Sport • Publicerad 13 augusti 2010

– Jag spikar båda och garderar megafavoriterna, säger Thomas.

Hästar som You Bet Hornline, Year One och Hallsta Lotus är hästarna som streckas mest och singelstreckas på de flesta kupongerna, dock inte Uhrbergs.

Annons

– Go on Pale avslutade starkt i Visby bakom vinnande Commander Crowe och tvåan Colombian Necktie som jag körde. Nu är det inte lika tufft motstånd och endast åtta hästar till start när Prime ströks och Go on Pale bör därför ha god vinstchans, säger Thomas.

Molly McGuire?

– El Sueco kommer att bli klar favorit, så Robert Bergh släpper ledningen med ”Molly” till just El Sueco och sedan avgör han enkelt till slut via open stretch. En hyggligt frän spik i ett annars vidöppet lopp, säger Thomas.

Han gillar skarpt You Bet Hornline och är också inne på att den vinner, men Russell Hill var riktigt vass tvåa bakom Select Yankee på Jägersro och därför streckas den också.

– Med tanke på att Select Yankee också slog ett vasst gäng i onsdags på Solvalla stiger Russell Hills insats. Hästen får dessutom Björn Goop som kusk, säger Thomas, som är kritisk till den kritik Per Lennartsson fick på en travsajt med anledningen av kuskinsatsen med Alvena Pele mot just Select Yankee på Solvalla.

Thomas har kört och varit tvåa i Kungapokalen med Alvena Pele, en häst som definitivt ska gå i ryggar över medeldistans. Lennartsson gjorde alltså rätt som släppte spets och lika rätt gjorde Åke Svanstedt som tog ledningen med Select Yankee.

– Ska man kritisera någon är det i så fall de andra kuskarna som inte tog chansen att stänga in Select Yankee. Och, med det vill jag ha sagt att det är lite si och så med förmågan att analysera hur lopp blir körda bland en del travjournalister, säger Thomas.

Thomas tankar i lopp för lopp

Avd 1: You Bet Hornline spetsade senast från spår åtta bakom bilen och slog enkelt topprankade fyraåringar i ett rent taktiklopp. Björn Goop med Russell Hill är inte lika lättlurad, utan jag skulle tro att han försöker komma åt vinnarhålet för att sedan försöka utmana favoriten till slut via open stretch. Jag plockar också med Flicka Rigas. Normalt ska hon få det tufft att vinna men om Bergh och Goop kör ”ihjäl” varandra kan hon vara den som skräller.

Avd 2: Year One har övertygat i Åke Svanstedts regi och hästen kan vara överlägsen motståndet, men Sir November och Leo on Line är också duktiga. Manos General är rysaren i gänget.

Annons

Avd 3: Go on Pale är inte direkt beroende av hårt tempo utan kan avsluta snabbt ändå, så läget är inte direkt oroande. Björn Goop kommer att hamna hyggligt till i detta åttahästarsfält. Och, är hästen som senast i Visby blir det säker vinst.

Avd 4: Dead Wood har tänt till i Norrland och med barfotabalans, läget är perfekt och motståndet överkomligt. Jag vill ändå varna för att det kan vara en favorit i fara då han mött enkelt motstånd på slutet. Late Decision var nära att slå Donna Sarina när de möttes trots att han stod 20 meter efter men ändå är han nästan bortglömd på strecken och i segersnacket.

Avd 5: Hallsta Lotus ställs mot den finske segermaskinen A.T.Eko och jag väljer därför att gardera. Tempot kan bli mycket högt och det är många bra kallblod med. Skulle det sedan bli regn kan banan ställa till det för en del.

Avd 6: Molly McGuire kommer definitivt inte att bli favorit men hon är i fint slag, även om hon blev väl het senast över medeldistans. Jag är inne på att Robert Bergh har siktat på det här loppet med henne och hon kommer därför att vara i exemplarisk författning på lördag.

Avd 7: Roberto är min vinnare trots spår 12. Läget är inte direkt oroande då han går bäst i ryggar. Motståndet är överkomligt, kanske något lättare än det han brukar ställas mot och skulle Minos Vang bli instängd eller galoppera ökar vinstmöjligheterna.

Thomas Uhrbergs system

Avd 1: 6 Flicka Rigas, 7 Russell Hill, 8 You Bet Hornline. Res: 3-1.

Avd 2: 3 Manos General, 5 Sir November, 6 Leo on Line, 8 Year One. Res: 12-7.

Avd 3: 1 Go on Pale. Res: 6-4.

Avd 4: 4 Valleystream, 5 Late Decision, 6 Donna Sarina, 7 Dead Wood, 9 Bella Hammering, 10 Othello Zet, 11 Andy Farming. Res: 1-2.

Annons

Avd 5: 2 A.T.Eko, 3 Hallsta Lotus, 8 Moe Brage, 9 Feseth Lynet. Res: 1-7.

Avd 6: 2 Molly McGuire. Res: 7-10.

Avd 7: 1 Minos Vang, 3 Glide Kronos, 5 Staro Cold Carat, 10 Lost Without You, 12 Roberto. Res: 4-11.

Systemet är på 1680 rader och kostar 840 kronor. Om man också singelstreckar Roberto i sista avdelningen blir det systemet på 336 rader och det kostar 168 kronor.

Experternas singelstreck

Experter i 18 medieföretag har tippat följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck).

Avd 1: You Bet Hornline 16 (2), Russell Hill 2.

Avd 2: Year One 16 (6), Sir November 1, Nano Value 1.

Avd 3: Go on Pale 12 (2), D.J.Seabrook 4 (1), Victory Love 1, Face the Evil 1.

Avd 4: Dead Wood 15 (1), Othello Zet 2, Donna Sarina 1 (1).

Annons

Avd 5: Hallsta Lotus 18 (13).

Avd 6: El Sueco 15 (5), Molly McGuire 3 (2).

Avd 7: Minos Vang 14, Staro Cold Carat 2, Roberto 2.

Hästar i spetsstriden

Vi tror att följande hästar är med i spetsstriden.

Avd 1: Russell Hill, You Bet Hornline.

Avd 2: Chakir, Count Harry, Nano Value, Year One.

Avd 3: Conrads Epilog, D.J.Seabrook.

Avd 4: Donna Sarina, Dead Wood.

Avd 5: Junior Jokern, Moe Brage.

Annons

Avd 6: Molly McGuire, Alfonso Bob, El Sueco.

Avd 7: Minos Vang, Glide Kronos, Simb Robitaille, Staro Cold Carat, Speed Demon Love.

Strukna hästar

Avd 2: 11 Unix Brodde.

Avd 3: 2 Prime.

Avd 4: 8 Sunbird Narcizz.

Pelle Sundberg (TT Spektra)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons