Annons

V75 i sista stund med Thomas Uhrberg

Solvalla lördag 7 augusti. Derby-aktuella Cash is Fun Zaz (avd 2) och startsnabbe Nostro Value (avd 4) är Thomas Uhrbergs singelstreck i Solvallas luriga V75-omgång.
Sport • Publicerad 6 augusti 2010

– Klart svårt och upplagt för bra betalt för sju rätt, säger Thomas.

Han varnade för favoritfall för Intoxicated (32 för tian), Hallsta Lotus (19) och Chimall T.T. (27) senast i Bollnäs och Thomas fick rätt på samtliga tre punkter. Hur slog då hans system? Ja, det blev bara tre rätt men alla vinnarna fanns på systemet – dock fyra som reserver?

Annons

– Mycket stolpe ut, men V75 är ett svårt spel och det gäller att komma rätt från start. Att vara nära räcker inte i det här spelet, säger Thomas, som faktiskt tror mycket på de två klara favoriterna Cash is Fun Zaz och Nostro Value.

Den sistnämnde svarade för en stark insats senast i spets som fyra (Propeller vann) i V75 trots halsproblem.

– Nu är det 500 meter kortare och vid ledning blir Nostro Value mycket svårslagen. Cash is Fun Zaz kan vinna trots galopp men jag är helt inne på att Timo Nurmos nu ställt i ordning sin kapable fyraåring och att det blir en ren uppvisning. Jorma Kontio kör till när fältet är grupperat, säger Thomas.

Han har varnat för favoritfall för Skully Gully i årets tre starter men nu tror han att det är dags för det sexåriga stoet.

– Motståndet är inte direkt tufft och jag skulle tro att Erik Adielsson är väldigt pigg på att visa att Skully Gully är en klasshäst. Han kommer att köra ett optimalt lopp och jag tror mycket på ekipaget denna gång.

Skrällvinnare?

– Skräll och skräll, men Jodas Julia är ingen klockren vinnare. Als Alicia och Olympia kan bli svårslagna i stoloppet med tanke på att de står start och Manhattan Sassy i sista avdelningen har toppform.

Thomas tankar i lopp för lopp

Avd 1: Jodas Julia (59-procentare i går) vann ett billigt ”Guld”-lopp senast och kommer att bli en överspelad favorit, säkert mångas bank efter den insatsen. Jag tycker att det finns minst fyra lika bra hästar i denna fina Stoelit. Sharapova (21) hör inte till den kvartetten och jag står därför över henne på systemet.

Avd 2: Cash is Fun Zaz (72) har kapacitet att trava en tid kring 1.14,5 över den här distansen och med tanke på att det snart stundar Derby-kval vill nog Timo Nurmos veta vilken kapacitet det egentligen finns i den här krabaten. Och, jag tror att Timo får ett mycket positivt besked.

Annons

Avd 3: Skully Gully (49) har kapacitet att speeda ner det här icke alltför märkvärdiga gänget. Surtees Hanover (29) är det mycket snack om men han har inte direkt visat något och en häst som bara vunnit ett lopp på två år känns inte speciellt het. Nu streckar jag fyra hästar och Yanantin Boko (14) får gärna skrälla.

Avd 4: Nostro Value (63) är snabb ut och Christer Lönn är tillräckligt bra som kusk för att spetsa och sedan dirigera hem detta lopp från ledningen. Ekipaget är verkligen värd en V75-fullträff. De som garderar tar givetvis med Timo Nurmos duo.

Avd 5: April April (54) var riktigt bra senast och vann trots en rejäl galopp. Jag gillar det här stoet och singelstreckar henne på det mindre systemet. Olympia (37) är snabb ut och tog en säker spetsseger på Solänget. Hon kan ”rinna undan” i ledningen.

Avd 6: Lewis O.M. (48) var grym senast som tvåa och kommer han bara ut i slagläge är det en vinnare. Och, det är därför jag går tunt i detta lopp. Bart Sjöhammar (47) var riktigt bra senast och kan vinna om han tar ledningen. Jag körde Dont Wear PJS (16) i kvalet till StoSprintern och hon var oberörd vid seger på en 1.12-tid. Hon räknas trots läget.

Avd 7: Frillan Filiokus (17) är vass på speed och kan ta hem detta öppna lopp. Scargel (51) är nog bästa hästen men läget är tufft. Jag har kört Manhattan Sassy (12) och han är snabb ut bakom bilen, kanske också i voltstart. Med rätt resa kan han överraska och vinna till ett bra odds.

Thomas Uhrbergs system

Avd 1: 2 Jodas Julia, 4 Swept To Victory, 5 Calamara Donna, 6 Caddie Dream, 9 Vanessa du Ling. Res: 1-7.

Avd 2: 12 Cash is Fun Zaz. Res: 1-7.

Avd 3: 1 Surtees Hanover, 4 Micro Mesh, 5 Yanantin Boko, 9 Skully Gully. Res: 8-2.

Avd 4: 6 Nostro Value. Res: 10-11.

Annons

Avd 5: 4 Als Alicia, 5 Olympia, 9 April April, 11 Racerstina, 13 Perfect Light, 15 Yucca Boko. Res: 14-8.

Avd 6: 1 Lewis O.M., 6 Bart Sjöhammar, 8 Dont Wear PJS. Res: 2-3.

Avd 7: 1 Manhattan Sassy, 2 Bull Trap, 3 Nellie Vingboons, 6 Frillan Filiokus, 7 To be Sir, 9 Leonas Yannic, 12 Scargel. Res: 11-4.

Systemet är på 2520 rader och kostar 1260 kronor. Om man också singelstreckar April April i femte avdelningen blir det systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.

Experternas singelstreck

Experter i 16 medieföretag har tippar följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck).

Avd 1: Jodas Julia 12 (3), Calamara Donna 2, Sharapova 1 (1), Vanessa du Ling 1

Avd 2: Cash is Fun Zaz 13 (6), Idefix Skift 2, Jacky Glide 1.

Avd 3: Micro Mesh 7, Surtees Hanover 5, Skully Gully 4 (2).

Avd 4: Nostro Value 12 (6), Vincent du Ling 3, Simb River 1 (startar ej).

Annons

Avd 5: April April 9 (2), Olympia 4 (2), Yucca Boko 2, Perfect Light 1.

Avd 6: Lewis O.M. 6, Monster Drive 5, Michael America 2, Global Jewel 1, Dont Wear PJS 1, Bart Sjöhammar 1.

Avd 7: Scargel 8 (2), To be Sir 5 (1), Manhattan Sassy 1, Nellie Vingboons 1, Frillan Filiokus 1.

Hästar i spetsstriden

Vi tror att följande hästar är med i spetsstriden.

Avd 1: Jodas Julia.

Avd 2: Idefix Skift, Good Speed.

Avd 3: Surtees Hanover, Yorktown Gunner, Micro Mesh, Star Running, Harmonic Silvio.

Avd 4: Nostro Value.

Avd 5: Olympia, Electra S.I.R.

Annons

Avd 6: Lewis O.M., Fittipaldi, Bart Sjöhammar.

Avd 7: Manhattan Sassy, Bull Trap, Nelli Vingboons, To be Sir.

Struken häst

Avd 4: 1 Simb River.

Pelle Sundberg (TT Spektra)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons