Annons

Zagrebs slalom gör nytt försök i morgon

Onsdagens herrslalom i den alpina världscupen i Zagreb ställdes in på grund av vädret.
Bättre sådant på trettondagen?
Det hoppas arrangören som gör ett nytt försök då.
Alpint • Publicerad 5 januari 2022
Kristoffer Jakobsen fick inte tävla i Zagreb på onsdagen. Nu gör arrangören ett nytt försök på trettondagen. Arkivbild.
Kristoffer Jakobsen fick inte tävla i Zagreb på onsdagen. Nu gör arrangören ett nytt försök på trettondagen. Arkivbild.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Starten på onsdagseftermiddagens första åk flyttades först fram, men efter ytterligare besiktning av pisten togs beslutet att inte köra.

Dimma, regn och åtskilliga plusgrader hade gått för hårt åt banan och någorlunda sportsligt rättvisa förhållanden gick inte att garantera, inte heller säkerheten för åkarna.

Annons

Arrangören uteslöt inte ett nytt försök att genomföra tävlingen på torsdagen – ett beslut som sedan fattades. Tanken är att starta det första åket 13.00 och det andra drygt tre timmar senare.

För slalomspecialisten Kristoffer Jakobsen, ende svenske åkare i startfältet, blir det bråda dagar. Redan till veckoslutet tävlar han igen, då i Adelboden, Schweiz, som har slalom och storslalom på programmet.

I Zagreb startar Jakobsen som nummer 15. Först ut är norrmannen Sebastian Foss Solevåg, som toppar slalomcupen tillsammans med Jakobsen.

Båda står på 140 poäng.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons