Annons

Valdix till Tingsryd – eller Oskarshamn?

I morgon möts IK Oskarshamn och Tingsryds AIF i hockeyallsvenskan.
Frågan är om Andreas Valdix finns på isen i Arena Oskarshamn då, och i så fall vilket lag han spelar i...
Sport • Publicerad 12 oktober 2010
Foto: 

– Vi har visat vårt intresse för Andreas Valdix som absolut är en intressant kille och jättebra hockeyspelare, sa Taif:s sport- och klubbchef Anders Gustavsson på måndagskvällen.

– Men när vi var i kontakt med hans agent för 14 dagar sedan verkade det som om det var Oskarshamn som gällde för Valdix. Men man vet aldrig i den här branschen där allt händer snabbt hela tiden, Andreas kanske ringer mig senare i kväll...

Annons

Att Anders Gustavsson lät hoppfull i går vad gäller Andreas Valdix som Taif-förstärkning är en överdrift, men han verkade heller inte ha räknat bort det eventuella nyförvärvet.

– Det är upp till Valdix, han vet vårt läge. Men vi har inte lämnat något kontraktsförslag.

Att Oskarshamn, Tingsryd och säkert flera andra klubbar är intresserade av Andreas Valdix är naturligt. Den 25-årige forwarden med Malmö som moderklubb har en diger meritlista med bland 117 elitseriematcher och 189 allsvenska framträdanden.

I A-lagssammanhang har Andreas spelat en säsong för Malmö, en för Nybro, tre för Oskarshamn och en för Västerås. I höstas hade han ett try-out-kontrakt med Timrå men nådde inte ända fram.

– Andreas var nära ett kontrakt med Timrå, vet Anders Gustavsson som tycker att Valdix är en riktigt bra allsvensk spelare.

Om Taif misslyckas med att knyta Andreas Valdix till sig kan det dyka upp andra intressanta namn.

– Vi har sagt att vi ska göra ett bokslut efter tio omgångar, men vi håller hela tiden koll på kontaktnätet.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons