Annons

Valdix valde bort Tingsryd

I gårdagens Smålandsposten berättade vi att Tingsryds AIF anmält sitt intresse för Andreas Valdix, och att IK Oskarshamn var en stark konkurrent i dragkampen.
I dag kan vi berätta att Valdix valde Oskarshamn.
Sport • Publicerad 12 oktober 2010

Den 25-årige forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig den här säsongen ut och därmed gör han sin andra sejour för IKO där han lirade i tre säsonger 2006–09.

Precis som Taif:s sport– och klubbchef Anders Gustavsson anser Oskarshamns sportchef Tommy Salo att Andreas Valdix är en mycket kompetent hockeyspelare.

Annons

– Andreas är en spelskicklig forward, och nu får vi in ännu mer spets framåt, kommenterar Salo på IKO:s hemsida.

Taif slipper att hålla reda på Andreas Valdix i kvällens match i Arena Oskarshamn då han förväntas bli spelklar först till Oskarshamns bortamatch mot Almtuna på måndag.

För Taif-ledningen med Anders Gustavsson i spetsen blir det nu att söka efter eventuella förstärkningar på annat håll. Efter matchen mot Rögle i Dackehallen på lördag har tio omgångar avverkats i hockeyallsvenskan och då ska Taif analysera läget.

Eller göra ett bokslut, som Anders Gustavsson uttryckt det.

Tingsryds sport– och klubbchef har också poängterat att han varit nöjd med vad Taif presterat spelmässigt i flera matcher.

– När målskyttet lossnar kan det bli rena ketchupeffekten, tror Anders Gustavsson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons