Annons

Vallachefen ber Frida Karlsson om ursäkt

Efter guldmissen i VM-stafetten var svenska åkarna oense med Petter Myhlback om skidorna. Nu backar vallachefen.
– Jag ser ju att Frida blir ledsen efteråt och jag ber om ursäkt för de uttalandena, säger han till Viaplay.
Skidor • Publicerad 3 mars 2023
Frida Karlsson var missnöjd med skidorna efter stafetten.
Frida Karlsson var missnöjd med skidorna efter stafetten.Foto: Christine Olsson/TT

Svenska skiddamerna var storfavorit i stafetten, men fick nöja sig med brons sedan Frida Karlsson tappat på tredje sträckan. Efteråt var hon missnöjd med skidorna.

– Jag upplevde inte att jag hade jämbördigt material i dag. Jag märkte att jag inte kunde gå lika lätt som Ingvild (Flugstad Østberg), sade Karlsson.

Annons

Mylback höll inte med.

– Norge och Tyskland har inte klart bättre skidor, sade han varpå Karlsson konstaterade att "Petter har kanske åkt på mina skidor också...".

Dagen efter ångrar Myhlback sina uttalanden.

– Självklart ångrar jag dem. Jag ser ju att Frida blir ledsen efteråt och jag ångrar det jättemycket och har bett om ursäkt för de uttalandena, säger han till Viaplay enligt Aftonbladet.

Myhlback berättar att han pratade ut med åkarna om händelsen senare på kvällen.

– Vi hade ett bra snack med hela gruppen tjejer. När det blir sådär stökigt som det var så påverkar det hela laget. Vi har alltid en dialog och jag tycker att vi kom en bra bit på vägen i går.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons