Annons

Varberg mot Amokan bli en riktigallsvensk höjdare

Det är upplagt för en riktig höjdarmatch när Amo HK gästar Varbergs HK i handbollsallsvenskan på onsdagskvällen.
Alstermo • Publicerad 25 oktober 2016
Får Joseph Davis (nr 22) och hans kompisar i Amo HK fira seger även efter kvällens allsvenska toppmatch mot Varberg borta? Foto: Barometern
Får Joseph Davis (nr 22) och hans kompisar i Amo HK fira seger även efter kvällens allsvenska toppmatch mot Varberg borta? Foto: Barometern

– Som det har utkristalliserat sig hittills är det en toppmatch, men det är väldigt jämnt mellan många lag i toppen, säger Amotränaren Andreas Stockenberg.

Både Amo HK och Varberg står på sju poäng efter de fem inledande omgångarna.

Annons

– Det är två bra lag som möts, men också lag som är uppbyggda på lite olika sätt. Varberg har sin stora styrka i defensiven och vi i offensiven, säger Stocken som ser fram emot en intressant men också mycket svår uppgift i Varbergs Idrottshall.

– Det är givetvis en jättetuff bortamatch inför en stor hemmapublik, men vi känner oss absolut inte slagna på förhand. Vi var nära att vinna i Varberg förra säsongen.

I Varbergslaget är det framförallt två spelare som sticker ut, vänsterhänte högernian Tobias Bengtsson och vänsternian Daniel Lindgren. Det är två rutinerade killar som har stora elitseriemeriter.

Men spelarna på nio meter dominerar också stort i Amo HK. Där finns det både hög kvalité och stor bredd.

– Vi har fått till det bra på nio meter och vi kan göra mål från alla positioner. De nya spelarna har gett laget energi och även lyft de som var med redan förra säsongen. Vi har höjt vår lägstanivå och kan vi fortsätta att vara jämna kommer det att räcka långt, säger Stocken.

matchguide

Varberg-Amo HK

När och var: Onsdag klockan 19.00 i Varbergs Idrottshall.

Saknas i Amo: Oliver Olsson som är skadad.

Amos matcher: Rimbo (h) 36–31, Tyresö (b) 29–29, Helsingborg (h) 27–25, Skånela (b) 29–34, Önnered (h) 34–30.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons