Annons

Världens äldsta person avstår fackelstafetten

Olympiskt • Publicerad 4 maj 2021
Kane Tanaka är världens äldsta person med sina 118 år. Arkivbild.
Kane Tanaka är världens äldsta person med sina 118 år. Arkivbild.Foto: Takuto Kaneko/AP/TT

118-åriga japanskan Kane Tanaka har dragit sig ur den olympiska fackelstafetten. Planen var att hon skulle bära OS-elden i hemstaden Shime den 11 maj tillsammans med sina familjemedlemmar.

Familjen har meddelat organisatörerna att hon inte kan ställa upp, skriver sajten Insidethegames. Covid-19-fallen ökar på flera ställen i Japan och trots att Tanaka själv inte är sjuk hade det krävts två veckors karantän efter evenemanget.

Annons

– Det är olyckligt, för jag ville verkligen att människor skulle känna hopp av synen att se henne muntert bära facklan, säger hennes barnbarn till den japanska tidningen Mainichi Shimbun.

Tanaka skulle ha blivit den äldsta personen som någonsin deltagit i den olympiska fackelstafetten. Förra månaden sattes det nuvarande rekordet av den 109-åriga Shigeko Kagawa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons