Annons

Världens bästa innebandy till Växjö

Världens fyra bästa innebandylandslag kommer till Växjö. Om mindre än ett år avgörs World Challenge i Fortnox Arena.
Sport • Publicerad 16 december 2011
Finland har vunnit de två senaste världsmästerskapen i innebandy. I november nästa år har Sverige chans till revansch - i Växjö.
Finland har vunnit de två senaste världsmästerskapen i innebandy. I november nästa år har Sverige chans till revansch - i Växjö.Foto: 

Tidigt i höstas rapporterade Smålandsposten att Växjö Vipers och Vöikers var intresserade att bjuda på innebandy i världsklass när den nya arenan står klar nästa höst. Nu är det klart att drömmen blir verklighet. Svenska innebandyförbundet har röstat fram Växjö och Fortnox Arena som värd för World Challenge. Turneringen ska spelas 2-4 november 2012.

– Fortnox Arena kunde inte fått en bättre invigningshöst. Vi på Fortnox är mycket stolta över att, tillsammans med Växjö Vipers, kunna erbjuda alla innebandyintresserade i Växjö med omnejd på matcher med världens absolut bästa innebandyspelare i Fortnox Arena, säger Jens Collskog, vd på Fortnox.

Annons

Han hoppas att turneringen ska fungera som en stor inspirationskälla för Växjös ungdomar.

– Vi är otroligt stolta över att få arrangera denna turnering, säger Växjö Vipers och Vöikers i ett gemensamt pressmeddelande.

Världens fyra bästa innebandynationer deltar i turneringen: Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien. Två turneringar spelas, en för herr- och en för juniorlandslagen. World Challenge avgörs bara en månad innan VM och därför lär samtliga landslag matcha sina bästa spelare i genrepet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons